Video: Jumbo pokazuje intuitivne inženjerske vještine za prijevoz kontejnerskih dizalica

  Pomorac.net

  404
  Foto: Jumbo Shipping

  Jumbo je isporučio dvije kontejnerske dizalice Ship-to-Shore, zajedno teške više od 1500 tona, iz Taicanga u Kini do luke Immingham, na istočnoj obali Velike Britanije. Uspješan završetak projekta prvi je put da su se dvije dizalice ove veličine prevezle zajedno na jednom brodu. Jumbov klijent za ovaj ugovor bio je kineski proizvođač dizalica Nanhua International, isporučujući dizalice do konačnog odredišta luke Immingham.

  Foto: Jumbo Shipping

  Mobilizirajući jedno od svojih brodova klase J – Fairpartner – za obavljanje ovog prijevoza, Jumbo je otvorio nove mogućnosti u pogledu transportnih mogućnosti svoje flote. Dvije dizalice bile su teške 788 i 810 tona, obje visine nešto manje od 75 metara iznad palube. Kako bi omogućili prijevoz, morali su proširiti bočni dio palube.

  Fairpartner je putovao iz Kine do Imminghama 36 dana.

  Foto: Jumbo Shipping

   „Prijevoz dviju dizalica ove veličine odjednom; to je doista isplativo rješenje. Ali da biste uspješno izveli ovakav posao, potrebna vam je suradnja svih strana. Pored suradnje s našim klijentom, željeli bismo pohvaliti i lučku upravu Immingham na njihovoj pomoći i spremnosti da razmotre ovaj prijevoz. Oni su nam olakšali projekt.” – izjavili su iz Jumbo-a.

   

   

   

   

  Luksuzni brod s 31 američkim turistom plovi Jadranom unatoč pandemiji

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.