Elafiti dobivaju novi brod, “Postira” odlazi u mirovinu

  Glas otoka

  1276
  Foto: Milo Sršen (Postira/Donje Čelo)

  Jadrolinija priprema potpuno novi brod koji će spajati otoke dubrovačkog arhipelaga.

  Naime, tijekom ljeta predstavnici Jadrolinije su održali sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavić te ostalim predstavnicima lokalne samouprave s ciljem predstavljanja projekta izgradnje namjenskog broda koji bi zamijenio brod “Postiru”, piše Glas otoka.

  “Obzirom da će pristanište u Donjem Čelu nakon rekonstrukcije imati rampu, bit će omogućeno pristajanje trajekta. Time se osigurava mogućnost da novi brod preuzme i brodsku i trajektnu liniju te će pristajati prema redu plovidbe brodske linije, što znači da će otočani biti povezani s kopnom trajektnom linijom i nekoliko puta dnevno što će uvelike poboljšati kvalitetu života na otoku”, rečeno je iz Jadrolinije.

  Novi brod je u fazi nacrta te će biti izgrađen prema svim standardima ekoloških i zelenih tehnologija, a financirat će se sredstvima iz fondova Europske unije.

  “U realizaciju će se krenuti kada se donese odluka o spajanju brodske i trajektne linije. Obzirom da je u ovom trenutku sve još uvijek u fazi dogovora, projekt će se predstaviti javnosti kada bude spreman”, zaključuje se u odgovoru državnog brodara.

  Na upit što će se dogoditi s “Postirom”, Glas otoka je doznao sljedeće:

  “Sukladno planu obnove flote, realizacijom novog broda, u planu je rashodovanje brodova koji po svojim godinama i tehničkim karakteristikama najmanje udovoljavaju uvjetima budućih koncesijskih natječaja”, navodi se u odgovoru Jadrolinije.

  Elafiti su skupina otoka smještenih zapadno od Dubrovnika. Najveći otok u skupini je Šipan, a čine je još Lopud, Koločep (Kalamota), Jakljan, Ruda, Goleč i Crkvina te neki manji otoci i hridi poput Grebena.

   

   

  Izlov trpova u Vrsima

  2 KOMENTARI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.