FLASC B.V potpisuje ugovor o suradnji s Subsea 7

  Pomorac.net

  167
  Foto: FLASC B.V.

  Start-up FLASC B.V., pionir u razvoju rješenja za skladištenje obnovljivih izvora energije za offshore sektor, je u svom izvještaju za medije objavio kako je uspostavio sporazum o suradnji sa Subsea 7, globalnim liderom offshore projektima i uslugama za energetsku industriju.

  Jedinstveni, patentirani FLASC-ov koncept hidro-pneumatskog skladištenja energije (HPES) kombinira morsku vodu pod pritiskom i komprimiranim zrakom kako bi stvorio učinkovit, velik uređaj za pohranu energije koji se može primijeniti u širokom spektru. Tehnologija iskorištava postojeću infrastrukturu i opskrbne lance, što rezultira sigurnim, pouzdanim i isplativim rješenjem. Prvi radni prototip uspješno je testiran 2018. godine.

  Tvrtke će razviti rješenja temeljena na osnovnoj tehnologiji FLASC-a, usmjeravajući se na niz slučajeva: od konvencionalnih vjetroelektrana povezanih na mrežu do inicijativa za dekarbonizaciju u naftnom i plinskom offshore sektoru. Također će zajednički provoditi provedbu ovih rješenja u ranoj fazi unutar budućih projekata Subsea 7.

  Foto: FLASC B.V.

  Daniel Buhagiar, suosnivač i izvršni direktor tvrtke FLASC B.V., kaže: „Uistinu vjerujemo da će održivo skladištenje energije biti presudno za oslobađanje punog potencijala obnovljivih izvora. Vidimo stalno rastući interes za inovacijama koje se bave jedinstvenim izazovima offshore-a. Ova suradnja s Subsea 7, globalnim liderom u tom sektoru, glavna je prekretnica u procesu prenošenja našeg inovativnog rješenja za pohranu energije od provjerenog koncepta do svestranog komercijalnog proizvoda.”

  Foto: FLASC B.V.

  „Subsea 7 snažno je posvećen dugoročnom stvaranju vrijednosti u energetskom sektoru, koristeći našu stručnost i iskustvo u podmorskoj industriji i industriji obnovljivih izvora energije, kako bi našim klijentima pružili inovativna i isplativa rješenja. ” – izjavio je Thomas Sunde, iz Subsea 7.

  2 KOMENTARI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.