Grbavi kit zamalo prevrnuo ribolovnu brodicu od 7 metara

  Ž.S.

  325
  Foto: Slobodna Dalmacija

  Dvojica američkih ribolovaca neće tako brzo zaboraviti bliski susret s jednim grbavim kitom blizu obale New Jerseya. Naime, dok su usred dana mirno lovili ribe kod Saeside Parka, odjednom se u blizini pojavio veliki grbavi kit i udario u njihovu otvorenu brodicu dužine sedam metara, piše Slobodna Dalmacija.

  Brod se naravno zatresao, pa su oba ribolovca pala u more, pri čemu srećom nisu zadobili nikakve ozljede. Oni su se nakon toga opet popeli na brod i nasukali ga na plaži budući da je bio pun mora i njime se nije moglo normalno upravljati. Kit je nestao u dubinama i nema informacija da se pri udaru ozlijedio.

  Direktor Marine Mammal Stranding centra Robert Schoelkopf je povodom ovog događaja pojasnio medijima kako je grbavi kit u lipnju uobičajeno u potrazi za hranom i vjerojatno nije namjerno udario u ribički brod. Ovo je u posljednje vrijeme drugi zabilježeni slučaj udara kitova u brodove u akvatoriju New Jerseya s obzirom na to da je u kolovozu 2018. jedna grdosija zatresla fishermana od 20 stopa, ali dvojica ljudi u njemu nisu ozlijeđena nego su se također samo prisilno okupala.

  2 KOMENTARI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.