ICS poziva brodove da oglase svoje sirene

Pomorac.net

1460
Foto: ICS

Međunarodna brodarska komora (ICS) je na svojoj web stranici objavila poziv brodovima da u srijedu, 8. srpnja u 12:00 sati, oglase svoje sirene kako bi podsjetili vlade na trenutnu krizu smjene posada.

Pozvali su na taj čin 8. srpnja budući da će se dan poslije, 9. srpnja, u organizaciji Velike Britanije održati međunarodni sastanak o utjecaju Covid-19 na smjene posada. Na tom summitu će se okupiti UN, politički i poslovni lideri cijelog svijeta.

Guy Platten, glavni tajnik ICS-a, je izjavio:

„Od danas potičemo brodove širom svijeta da oglase svoje sirene u 12 sati po lokalnom vremenu kako bi se osiguralo da Vlade ne mogu tvrditi da nisu čule pozive za rješavanje ove krize smjena posada.“

Foto: ICS

9 KOMENTARI

  1. Jedini način smjena je da brodovi prije ulaza u porte imaju uvjete ukrcaj \ iskrcaj tereta ukrcaj \ iskrcaj posade.
    Sindikati radite nešto.

  2. Ma koje jebene sirene. Svi brodari bi trebali bit solidarni i zaustaviti brodove dva dana pa kad se poremeti opskrba brzo će se to riješiti. Riješenje pitanja smjena ne mogu riješiti birokrati po kancelarijama koji nakon radnog vrimena idu svojim ženicama i ljubavnicama dok djeca pomoraca čekaju svoje očeve ko ozeblo sunce.

  3. Koje guzice…mi da fiscamo a oni kao imaju inicijativu.Jos ce koje naplatiti kaznu za nedozvoljeno fiscanje i krsenje javnog reda i mira .Ovi iz ICS iionako znaju da od toha nema efekta.Imajte muda pa izdajte naredjenja da zaustavimo vase brodove. Neee,je bi onda bili eksponirani.

  4. Koje guzice…mi da fiscamo a oni kao imaju inicijativu.Jos ce koje naplatiti kaznu za nedozvoljeno fiscanje i krsenje javnog reda i mira .Ovi iz ICS iionako znaju da od toha nema efekta.Imajte muda pa izdajte naredjenja da zaustavimo vase brodove. Neee,je bi onda bili eksponirani.

  5. Bio sam u jako losoj situaciji, 13 mjeseci i 20 dana na brodu, od smjena nista, samo puste lazi vlasnika, sledeci porat, sledeci porat, sledeci porat.. Vise nije islo, posada je stala radit, brod nije isplovio, smjena se napravila sutri dan, drzite se svi koji n prolazite pakao i ne ustrucavajte se da pokrenete strajk, jer vlasnik sigurno nece dozvolit da mu propadne ugovoreni teret

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.