Zapuštena lučica Zenta traži puno truda i velika ulaganja

  Merien Ilić

  194
  Foto: Flickr / dronepicr

  Nakon turbulentnih godina, s novim vodstvom Lučke uprave splitsko-dalmatinske županije u lučicu Zenta uvedene su nove okolnosti koje bi trebale poboljšati funkcioniranje i samu infrastrukturu cijele lučice.

  Vlasnici su sklopili nove ugovore s koncesionarom, a održan je i Savjet udružitelja, koji je po statutu i prije djelovao unutar Pomorsko-školskog društva Zenta, te je izabrano novo-staro vodstvo, piše Slobodna Dalmacija.

  „Okupili smo se kako bi se bolje organizirali i zajednički nastupili prema Županijskoj lučkoj upravi i razgovarali o našim pravima unutar novih okolnosti. Imamo pozitivan stav prema novom vodstvu Zente s kojim bismo htjeli dogovoriti neke detalje, poput cijena usluga, uvažavanja naših dosadašnjih ulaganja, jer u Zenti je oko 500 udružitelja koji su od samih početaka ulagali svoje napore u lučicu“ – rekao je Elis Sutlović, novi-stari predsjednik Savjeta udružitelja.

  Među tim detaljima je definiranje ugovora oko samih vezova i naknada za korištenje istih, zatim cijena usluge dizalice koja je do sada bila besplatna jednom godišnje, po novome će se naplaćivati.

  Pojedine vlasnike brodica dočekala je neugodnost na ulazu u parking lučice gdje im je rečeno da godišnja uplata od 200 kuna više neće vrijediti, jer je potrebno obaviti novu uplatu od 300 kuna polugodišnje.

  Ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević spreman je razgovarati s udružiteljima, kako kaže, s ciljem razvijanja dobrih odnosa i razvoja same lučice. Negira da će cijene parkinga toliko poskupjeti, te je najavio hitni sastanak s udružiteljima oko korigiranja cijena.

  „Zenta je dugo vremena bila zapuštena, zatekli smo prilično loše stanje, pa će trebati puno napora kako bi sve doveli u normalnu funkciju. Činjenica je da se iz aktualnih prihoda ne može investirati u lučicu jer su cijene zaista bile niske, a čekaju nas velika ulaganja. Ipak, nećemo ići na štetu korisnika lučice, no neke pojedinosti ipak neće biti kao prije, poput korištenja usluge dizalice koju po zakonu ne možemo davati bez ikakve naknade. Vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik“ – optimističan je Maroević.

  U Županijskoj lučkoj upravi i JK Zenta također vidi partnere, tražeći dijalog oko uživanja svih prava koja pripadaju udružiteljima.

  „Ljudima nisu jasne neke odredbe iz špranci ugovora, ali vjerujemo da ćemo u Lučkoj upravi naći sugovornika i partnera na dobrobit svih“ – kažu iz JK Zenta.

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.