Dvoje mrtvih u nesreći na rijeci Suislaw

  The Maritime Executive

  155
  Foto: Sam Beebe, Ecotrust / The Maritime Executive

  Posada američke Obalne straže odgovorila je na poziv u pomoć posadi komercijalnog ribarskog plovila koja je napustila brod u ranim jutarnjim satima 29. lipnja u blizini Oregona.

  Prema Obalnoj straži, primili su poziv oko 13:50 sati od kapetana ribarskog broda Aquarius u kojem se navodi da svi članovi posade napuštaju brod. Brod je udario u mol na rijeci Siuslaw i počela je prodirati voda u njega.

  Posada za spašavanje helikopterom MH-65 Dolphin iz Air Facility Newporta poletjela je i stigla na mjesto događaja u 14:50 sati, zajedno s spasilačkim posadama rijeke Siuslaw.

  Prema izvještajima Obalne straže, jedan je čovjek pronađen i spašen u blizini obale, a on je potvrdio da su još dvije osobe bile na brodu kad je potonuo. Posada helikoptera pronašla je drugu osobu koja nije pokazivala znakove života i ukrcala ju na zrakoplov.

  Uz pomoć plivača iz helikoptera za spašavanje, oko 7 sati ujutro je pronađena i posljednja osoba, koja također nije pokazivala znakove života.

  “Ovaj vrlo nesretni gubitak dva člana naše zajednice duboko nas rastužuje”, rekao je Jay Nilles, iz stanice Siuslaw River. “Bez današnje tehnologije VHF-FM radio komunikacije i EPIRB-a, ne bismo uspjeli brzo pronaći mjesto nesreće i lokacije preživjelih i žrtava. Ovo naglašava potrebu za spasilačkom opremom komercijalne ribolovne flote, dok nastavljamo našu misiju da komercijalni ribolov učinimo sigurnijim za sve.”

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.