Smjene stranih članova posade se na Tajlandu neće uskoro obavljati

Mikhail Voytenko

900
Foto: FleetMon

Smjene posada na Tajlandu postaju rutinske, ali nažalost, to je samo za tajlanđane jer za sada nisu dopuštene smjene stranih posada.

Dana 11. lipnja 21 član posade tajlandske nacionalnosti se iskrcao u lukama Bangkok i Laem Chabang, s tri tajlandska broda: tankera Tasco Anan, general cargo broda Sea Wisdom i chemical tankera Phubai Pattra 1. Svi su odvedeni u hotele radi 14-dnevne karantene.

15. lipnja, u tajlandsku luku Bangkok iskrcalo se 16 pomoraca tajlandske nacionalnosti s kontejneraša Jaru Bhum i Lalit Bhum. I ovi pomorci su također smješteni u hotel zbog 14-dnevne karantene.

Foto: FleetMon

20. lipnja, u tajlandskoj luci Bangkok iskrcalo se 6 pomoraca tajlandske nacionalnosti iz tankera Tasco Amata, te su i oni smješteni u hotel pod karantenu.

Tajlandski ministar turizma i sporta rekao je nedavno: “Posjetitelji će moći slobodno putovati dok su na otoku i moći će otputovati svojim domovima ili na druga odredišta na Tajlandu nakon što prođe najmanje 14 dana.“ Phiphat je rekao da Tajland planira primiti takve posjetitelje najvjerojatnije u zimskim mjesecima, kada europski i američki putnici traže topliju klimu.

Tajlandska vlada planira pustiti strane državljane u zemlju, počevši od 1. srpnja. Posjetitelji koji planiraju duži boravak morat će proći 14-dnevnu karantenu, a oni koji ostaju kratko u zemlji će se testirati na Covid-19 i prije i po dolasku, morat će imati zdravstveno osiguranje i nadzirat će ih medicinsko osoblje.

Nijedan plan nije posebno spominjao pomorce i smjene posada, te ključnu ulogu koju imaju u pružanju potpore ekonomiji i lancima opskrbe.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.