Napetosti i sukobi posade – hrvatski pomorci hitno trebaju smjenu

  Mikhail Voytenko

  3013
  Foto: FleetMon

  Na hrvatskom bulk carrieru Peristil je napeta situacija, uzrokovana predugim ostankom posade na brodu, bez smjene. 14 od ukupno 21 člana posade je davno trebao imati smjenu, a sukobi i svađa među posadom, navodno se dogodila nedavno.

  Brod je na putu od Bayuguana (Bohai more) do Indonezije.

  Peristil je navodno u balastu, unajmljen da preuzme teret u Indoneziji, koji treba biti isporučen u Kinu.

  Jadroplov čeka na smjene posada u Hong Kongu, tijekom povratnog putovanja iz Indonezije, kako bi umanjio financijske gubitke. Singapur i Južna Koreja, prema mišljenju uprave, nisu opcija, zahvaljujući vrlo kompliciranim postupcima i praksama. U Južnoj Koreji pomorci moraju proći 14-dnevnu karantenu u teškim uvjetima i biti smješteni u kontejnerima.

  Postupci smjene posada trebali bi se provoditi na najlakši mogući način, isključujući „zatvorsku karantenu“ i uvredljive, ponižavajuće postupke premještanja.

  6 KOMENTARI

  1. Sramota tih koji se međusobno tuku na brodu. Krasna prezentacija samih sebe u ova vremena najveće poslijeratne krize i nemoći svijeta da se dogovori oko problema smjena pomoraca.Neki su dostigli čak i 7 mjeseci na brodu, neki tek ispunili ugovor a neki još nisu.
   Polovici članova posade ugovori inače traju 6 mjeseci.

  2. Nije istina da je karantena u Koreji u kontejneru.Karantene su u hotelima.Barem na mojoj firmi.Nemojte nasjedat na ove lazi.

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.