Neto gubitak Luke Ploče 3,51 milijun kuna

  Rogotin

  230
  Foto: Rogotin.hr

  Nekonsolidirani financijski izvještaji Luke Ploče d.d. za prvo tromjesečje 2020. godine pokazuju pad niza parametara, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

  Promet preko luke Ploče iznosio je 550 tisuća tona robe ili 31,54 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od prodaje usluga bez prodaje robe iznose 23,58 milijuna kuna što je 22,99 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, piše Rogotin.hr.

  Ukupni troškovi bez troškova nabave robe iznose 27,09 milijuna kuna i veći su za 2,8 posto  u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Najznačajniji porast troškova u iznosu 41,23 posto odnosi se na komunalnu naknadu, te zbog primjene MSFI 16, Međunarodnog standarda financijskog izvještavanja koji se prvi put primjenjuje, obračun amortizacije povećao se za 20 posto i obračun kamata 31 posto. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

  „Utjecaj primjene novog standarda na nekonsolidirane financijske izvještaje društva značajan je s obzirom da novi standard tretira i postojeći ugovor o koncesiji za obavljanje lučkih usluga na koncesioniranom području luke Ploče kao ugovor koji sadrži komponente najma“ – istaknuo je Hrvoje Livaja, predsjednik Uprave Društva prilikom dostave izvješća Fini i Zagrebaćčkoj burzi.  EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je 913 tisuća kuna, a neto gubitak iznosi 3,51 milijun kuna.

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.