Singapur ublažava pravila za promjene posade

Jason Jiang

4059
Foto: Splash247.com

Dokumenti iz Pomorske i lučke uprave (MPA) Singapura pokazuju da ključni brodarski centar za jugoistočnu Aziju ublažava pravila za smjenu posade.

Brodarske tvrtke moraju obavijestiti MPA o planovima za promjenu posade 14 dana unaprijed i potvrditi da je posada bila u karanteni najmanje 14 dana prije ulaska u Singapur, s negativnim rezultatom Covid-19 testa. Posada također treba liječničko uvjerenje da su sposobni za putovanje, koje izdaje liječnik najkasnije 24 sata prije polaska posade na putovanje.

Što se tiče posade koja se iskrcava, pomorci će morati imati medicinsko uvjerenje o stanju na putovanju i dokazati da nisu išli na obalu zadnjih 14 dana.

Da bi se rizik smanjio na najmanju moguću mjeru, svu posadu treba prebaciti izravno između broda i mjesta dolaska / odlaska.

Uz to, MPA je također u procesu istraživanja takozvanog koncepta „halfway house“, gdje bi se smjestila posada koja čeka na ukrcaje u Singapuru. Japanske tvrtke razmišljale su o sličnom konceptu koristeći priobalnu zračnu luku u blizini Osake.

Prošlog su tjedna poslodavci i sindikati pomoraca dogovorili posljednji mjesec produženja za posade kojima je istekao ugovor, prije nego ih se mora vratiti kući. To znači da vlade država imaju rok do 15. lipnja za rješavanje pitanja promjene posade za oko 150.000 pomoraca koji zbog strogih ograničenja putovanja čekaju kako bi se vratili kući.

5 KOMENTARI

 1. A mogu oni cinit stogod hoce.
  Kad nama nas NYK rece za sto bilo da nmze smjena,mozemo samo plakat,trpit,istrpit ili se bacit s krme u more.
  Vozaju nas tamo ovamo kako kumpire.
  Svima odavno istekao ugovor.
  A smjene naravno jos uvijek nema,te radi ovoga,te radi onoga.Sva sreca sto smo jos koliko toliko razumni.

 2. ma MPA singapore je odlican skupa sa AMSA i USCG -oni pomazu pomorcima u bilo kojem slucaju,jako ih volim tako da je bolje bit na brodu nego sa njima imat posla.

 3. Zivjeti se ne mora, ali ploviti se mora.
  Za sada se rjesenje jos ne vidi.
  MPA postavlja takve restrikcije kojima nitko ne moze udovoljiti na normalan nacin.
  Produljenje ugovora pomoraca je jednostan cin- nitko ne pita pomorce dali su saglasni sa prisilnim produljenjem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.