Hong Kong dopušta smjenu posade

  3886
  Foto: Splash247

  Događanja se odvijaju brzo u vezi s repatrijacijom posade tijekom epidemije coronavirusa.

  Velika Britanija je pomorce odredila kao ključne radnike, Singapur dopušta smjene posade s brojnim upozorenjima, dok su danas u Hong Kongu poduzete mjere kako bi se posada mogla iskrcati i ukrcati. U Indiji ministar brodara priprema postupke kako bi se osiguralo da indijska posada može napustiti brodove i ukrcati se u lokalnim lukama.

  U otvorenom pismu Graham Westgarth, izvršni direktor brodskog giganta V.Group-a, jučer je napisao: “Vrijeme je da vlade širom svijeta pomorce imenuju kao “ključne radnike”. Ako ih ne prepoznate, imat će katastrofalne globalne posljedice. “

  Westgarth je napomenuo: “Brodovi se moraju ponovo napuniti gorivom, pregledati i obaviti smjenu posade kako bi se svjetski lanac opskrbe kretao.” Pozvao je vlade da posadama osiguraju odgovarajuće zaštitne mjere, uključujući prava ukrcaja i izlaska.

  Kitack Lim, generalna tajnica Međunarodne pomorske organizacije (IMO), u petak je pozvala vlade širom svijeta da olakšaju smjenu posada kako bi se olakšala svjetska trgovina.

  U međuvremenu, Međunarodno udruženje dobavljača i usluga brodova (ISSA) priopćilo je kako bi njegovi članovi trebali dobiti i status ključnog radnika da bi se brodovi mogli kretati svijetom.

  Odgovarajući na pritužbe brodarskih tvrtki da se brodovima onemogućava isporuka  u nekim lukama, ISSA je zatražila od šefova Međunarodne pomorske organizacije (IMO) i Svjetske carinske organizacije (WCO) da opskrbljivači brodova dobiju status ključnih radnika.

  IZVORSplash247
  Podijeli objavu

  2 KOMENTARI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.