Korona virus je glavni neprijatelj; od ponoći se zabranjuje napuštanje prebivališta ili boravišta

  Pomorac.net

  735
  Foto: SPH

  U Hrvatskoj je u ponedjeljak ukupno 315 osoba zaraženo korona virusom, broj oboljelih raste i zbog toga Nacionalni stožer civilne zaštite uvodi novu mjeru, zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili  boravišta.
  Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je prema najnovijim podacima ukupan broj zaraženih 315, te da je napravljeno 2757 testiranja od kojih su 33 u tijeku. Dodao je kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika i da je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji.

  Kako bi spriječio širenje epidemije Stožer od ponoći uvodi zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog  boravišta. Od zabrane napuštanja bit će izuzete osobe i djelatnosti bitne za promet i kretanje roba, opskrbu područja, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbu plinom i strujom, dnevne migracije zaposlenih, novinari i hitna medicinska skrb, oni koji putuju na posao te žurne i operativne službe.

  Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo podsjetila je da od jutros i ljekarne rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati, dok dežurne i dalje rade od 0 do 24 sata.

  Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da je epidemiološka služba podignuta na najveću razinu, odnosno svi epidemiolozi su u pripravnosti. S ciljem sprječavanja širenja lažnih vijesti te još bržeg i boljeg praćenja situacije oko korona virusa Stožer civilne zaštite pokrenuo je mogućnost informiranja građana putem Viber aplikacije.

  Također je na svoji internetskim stranicama objavilo detaljne preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore usmjerene na sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

   

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.