POZIV NA DONACIJU „HRVATSKI POMORCI ZA SRCE ZAGREBA“

Pomorac.net

2709
Pixabay//pomorac.net

Dragi naši pomorci, vi koji ste kući i vi koji ste na brodu. Znamo da vam nije lako, međutim došao je trenutak kada se svi skupa moramo složiti i pomoći koliko možemo.

Svi ste čitali o potresu u Zagrebu, neki možda i imaju obitelj u glavnom gradu, prijatelje ili poznanike sigurno, a jedna vaša kolegica (ime poznato redakciji) se odlučila nešto poduzeti. Njen tekst prenosimo u cijelosti.

“Poštovani kolege pomorci,

Pozivamo Vas da se svi skupa solidariziramo sa situacijom u kojoj su se našli najugroženiji nakon potresa u Zagrebu: bolesnici u bolnicama, ljudi čiji su domovi srušeni ili nesigurni za življenje i medicinsko osoblje koje uslijed obveze da provodi drastičnije higijenske mjere nastoji s ionako ograničenim sredstvima otkloniti posljedice potresa.

Fotografije centra grada i odlomljenog tornja Katedrale su došle do svakoga od nas. Svaka rodilja s tek rođenom djecom na cesti mogla je biti naša supruga ili sestra, svako dijete u inkubatoru koje su prenosili iz ruke u ruku moglo je biti naše dijete, svaki bolesnik i starija nemoćna osoba koji se u ionako teškom stanju našao usred potresa mogao je biti naš brat, otac, djed. Sve to i jesu naše žene, naša djeca, naši roditelji. Pozivamo Vas da uplaćujete Vaše donacije direktno bolnicama u Zagrebu, Zagrebačkom Gradskom Društvu Crveni Križ, Caritasu Zagrebačke Nadbiskupije ili bilo kojoj organizaciji za koju pouzdano znate da dostavlja pomoć najpotrebitijima.

Mi pomorci koji smo ionako navikli na život u izolaciji, na odricanja, disciplinu, iako smo daleko od svojih najbližih pokažimo kako smo nesebični i spremni biti prisutni za sve one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Nadamo se da nikada među svojim najbližima niste imali teške bolesnike, al vjerujemo da ste upoznati koliko je njihovo svakidašnje stanje osjetljivo, a pogotovo sada za vrijeme stvarne opasnosti virusa koji nije dovoljno istražen da bismo išta sa sigurnošću mogli reći nego da jedni druge trebamo zaštititi. Svi mi možemo napraviti daleko više osim ostati kod kuće.

Uplatom direktno na račun bolnica postižemo da naša pomoć stigne najbrže i najtransparentnije konkretnim ustanovama bez dvojbi o mogućoj zloupotrebi ili „da bi to trebala biti nečija tuđa briga“ koje su u ovom trenutku suvišne. Zahvaljujemo svakom od Vas na doprinosu i dijeljenju ovog poziva, ujedno želeći mirno more svima koji plove, miran ostanak kod kuće tko je trenutno te sreće i svima zajedno da u zdravlju i miru prođemo kroz ovo razdoblje! „Pomorci Zajedno“ “

Obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom i našim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj crti obrane, iscrpljeni i preopterećeni, stupila je u kontakt s pogođenim bolnicama i pitala što nedostaje. Odgovor je nedostaje svega! Od najosnovnije posteljine i medicinskih potrepština do osoblja.

Znamo da trenutna situacija u društvu nikome nije draga, ali obzirom da smo doma možemo odvojit tih par tjednih kava i uplatiti za one kojima je potrebno. Učinimo minimum onoga što možemo i doprinesimo poboljšanju cijele situacije te pokažimo kako ipak svi jesmo jedno veliko srce!

Od jučer su na Facebooku krenule GoFundMe kampanje od kojih je jedna skoro i dosegla svoj cilj.

https://www.gofundme.com/f/earthquake-zagreb-relief

Niže su navedeni linkovi na koje možete uplatiti jednoj ili više bolnica po izboru

Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj: https://www.kdb.hr/zelite-donirati
(Dječja) Bolnica Srebrnjak: http://bolnica-srebrnjak.hr/index.php/hr/kontakti-3
Rodilište u Petrovoj (Klinika za ženske bolesti i porodiljstvo)                                              Caritas Zagrebačke nadbiskupije: http://czn.hr/donacije-online                                          Hrvatski Crveni Križ: http://hck.hr/donirajte/17
Klinički bolnički Centar Zagreb: https://www.kbc-zagreb.hr/poslovne-informacije/donacije/

Dragi donatori, ukoliko želite donirati novčani iznos Dječjoj bolnici Srebrnjak iznos možete uplatiti na račun Bolnice:
IBAN HR1623400091110468842
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.

Za uplatu iz inozemstva
SWIFT PBZGHR2X

Molimo vas da obavezno pod OPIS PLAĆANJA upišete DONACIJA
Ukoliko imate pitanja slobodno se obratite na broj telefona: 091/604-3224 ili svoj upit pošaljite na mail adresu: dordulj@bolnica-srebrnjak.hr

Dječja bolnica Srebrnjak zahvaljuje vam na vašoj nesebičnoj donaciji.

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.