Covid-19: Vlada Velike Britanije imenuje pomorce ključnim radnicima

Pomorac.net

5996
Foto: Splash247

Nakon trajnog pritiska Nautilusa i ostalih prometnih sindikata, vlada Velike Britanije službeno je odredila pomorce kao ključne radnike. To znači da, tijekom epidemije korona virusa Covid-19, djeca pomoraca mogu nastaviti pohađati školu ili druge ustanove za čuvanje djece koja su sada zatvorena za većinu učenika.

Ali iz toga mogu proizaći i druge koristi. Na primjer, odluka britanske vlade mogla bi se koristiti kao municija u borbi za pomoć pomorcima koji su međunarodno priznati kao ključni radnici i izuzeti ih od ograničenja putovanja koja su vezana za pandemiju i koja ih sprečavaju u obavljanju njihovih osnovnih poslova.

Najava vlade Velike Britanije o imenovanju ključnih radnika objavljena je na mreži 19. ožujka 2020. Ona potvrđuje važnost svih koji rade u lancu opskrbe u sljedećem odjeljku:

Prijevoz
Ovo uključuje one koji će zadržavati zračni, vodeni, cestovni i željeznički putnički i teretni način rada za vrijeme pandemije COVID-19, uključujući one koji rade na prometnim sustavima kroz koje prolaze lanci opskrbe.

Članovi Nautilusa koji su zabrinuti ili imaju poteškoće vezane uz epidemiju korona virusa savjetuju se da se obrate svom industrijskom organizatoru.

Podijeli objavu

6 KOMENTARI

  1. Kao i da nema medicine, gradevine, cestovnog,zeljeznickog, zracnog prometa ili sl. Pomorstvo nije izuzetak ni primat nekakvoga lanca. Sve je jednako bitno,barem iz glupog aspekta povratka u kameno doba.

  2. U nekim državama sigurno nije primat, npr Mongolija, ali u nekim u kojim se 90% dobara primarno trasportira morem – jesu.
    A globalno u svijetu gdje se približno isto toliko 80% svjetskog trasporta odvija morem – isto jesu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.