Počelo iskrcavanje putnika s kruzera „Westerdam“

234
Foto: Ilustracija / Cruisemapper.com

Jučer je HAL-ov kruzer „Westerdam“ napokon uplovio u luku Sihanoukville u Kambodži nakon skoro dva tjedna na moru, uslijed bojazni da bi netko od putnika i/ili članova posade broda, koji je 1. veljače isplovio iz Hong Konga, mogao biti zaražen COVID-19 virusom.

Pol Maj Gen Chuon Narin, iz provincijske policije Preah Sihanouk, rekao je da je da su izvršeni preliminarni liječnički pregledi 2200 putnika i članova posade prije nego što im je bilo dopušteno da se iskrcaju. Njima će se besplatno uručiti kambodžanske vize kako bi mogli otputovati svojim kućama.

Dodao je da je postojala sumnja da bi 20 putnika moglo biti zaraženo COVID-19 virusom. Prema najnovijim informacijama, niti jedna testirana osoba nije pozitivna na COVID-19 virus.

Kruzeru kompanije Holland America Line „Westerdam“ bio zabranjen je ulazak u luke Guama, Japana, Tajvana, Tajlanda i Filipina zbog straha od širenja bolesti izazvane COVID-19 virusom. Nakon skoro dva tjedna neizvjesnosti, broj je uz dozvolu Kambodžanskih vlasti napokon jučer pristao u luku. MS Westerdam bio je na 14-dnevnom krstarenju Tajvanom i Japanom, iz matične luke Hong Kong.

Sljedeće krstarenje, koje je trebalo početi 15. veljače, otkazano je.

IZVORCruise Mapper
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.