DP World kupio ukrajinski TIS Container Terminal

219
Foto: Ilustracija / Pixabay under CC0 Creative Commons license / Worldmaritimenews.com

Kompanija DP World kupila je 51% dionica ukrajinske kompanije TIS Container Terminal u luci Yuzny.

Kao dio DP World grupacije, TIS Container Terminal bi trebao ojačati svoju poziciju u Ukrajini, u državi u kojoj je kontejnerski promet u 2019. godini porastao za 20%.

Ovo preuzimanje komplementira već postojeće zajedničke poslovne poduhvate ovih dviju kompanija, koje su zajedno osnovale DP World P&O Maritime Services za operacije tegljenja i drugih usluga u ukrajinskim lukama.

Dužnosnici kompanije DP World izjavili su kako je ovo preuzimanje u skladu sa strategijom razvoja integralnog logističkog lanca od proizvođača do finalne destinacije, uz korištenje tehnologije kako bi se posve smanjili nedostaci u nabavnom lancu, kao i u skladu s njihovom orijentacijom na brzorastuća tržišta i glavne trgovačke rute.

„Zadovoljni smo što možemo ojačati našu prisutnost u Ukrajini, te smatramo da terminal ima značajni potencijal za rast“, izjavio je Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsjednik grupe i glavni izvršni direktor kompanije DP World.

„Vjerujemo kako naše će strateško partnerstvo s TIS Grupom omogućiti kontinuirani rast i učvrstiti vodeću poziciju TIS Container Terminala u Ukrajini“.

Ovo preuzimanje još trebaju, između ostalog, potvrditi i regulatorna tijela.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.