Kompanija BS Shipmanagement (Singapore) Pte. Ltd. kažnjena na američkom sudu

  688
  Foto: Bill Oxford / Unsplash

  Kompanija Bernhard Schulte Shipmanagement (Singapur) Pte Ltd priznala je na američkom saveznom sudu krivicu za održavanje lažnih i nepotpunih evidencija u vezi s ispuštanjem kaljužnog otpada s tankera „Topaz Express“.

  Okružni sudac SAD-a Derrick K. Watson iz okruga Hawaii prihvatio je priznanje krivice. Upravitelj stroja Skenda Reddy i drugi časnik stroja Padmanaban Samirajan prethodno su se izjasnili krivima za svoje sudjelovanje u prekršaju.

  Prema uvjetima sporazuma o priznanju krivnje, Bernhard Schulte Shipmanagement platit će kaznu u iznosu od 1 750 000 USD i odslužiti četverogodišnji uvjetni rok. Ovo je najveća novčana kazna ikad izrečena u okrugu Havaja za ovu vrstu prekršaja. Tvrtka također mora implementirati plan za poštivanje okoliša koji se odnosi na svih 38 brodova kojima upravlja tvrtka, a koji pristaju u američkim lukama.

  Prema sudskim dokumentima i informacijama prezentiranim tijekom sudskog postupka, u tri odvojena navrata, između svibnja i srpnja 2019. Bernhard Schulte Shipmanagement , djelujući preko upravitelja stroja Skende Reddy i drugog časnika stroja Padmanabana Samirajana, svojih zaposlenika, koristila je prijenosnu pneumatsku pumpu i crijevo kako bi zaobišla brodski sustav za sprječavanje zagađenja i ispuštanje kaljužnog otpada izravno u ocean. Da bi to prikrili falsificirali su i unose u knjigu ulja.

  Pored toga, tijekom inspekcije američke obalne straže na tankeru „Topaz Express“, upravitelj stroja „Topaz Express“ Skende Reddy je uništio papirnatu verziju i izmijenio elektroničku verziju ORB-a kako bi se prikrilo koliko je točno kaljužnog otpada ispušteno u more.

  IZVORMaritime Executive
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.