Kompanija Adnavem klijentima nudi “zeleni” kontejnerski prijevoz

230
Foto: Ilustracija / Cameron Venti / Unsplash

Adnavem, kompanija za bukiranje kontejnerskog prijevoza sa sjedištem u Skandinaviji, daje svojim klijentima mogućnost da usporede sve moguće rute transporta tereta s obzirom utjecaj na okoliš.

Naime, upotrebljavajući različite podatke i algoritme, Adnavem omogućuje identificirati kakav bi utjecaj na okoliš svaka od ponuđenih ruta mogla imati. To ekološki osviještenim klijentima, smatraju u Adnavemu, omogućuje odabrati „najzeleniju“ rutu odnosno onu koja će u najmanjoj mogućoj mjeri imati negativan utjecaj na okoliš.

„Ovu su mogućnost naši klijenti tražili već neko vrijeme. Iznimno smo zadovoljni što smo u mogućnosti to im i omogućiti“, izjavio je CEO i utemeljitelj kompanije Andreas Wramsmyr.

„Zelena kalkulacija“ temelji se na podacima o svakom raspoloživom kontejnerskom brodu, individualnim procjenama njihovim pojedinačnim utjecaja na okoliš, GPS lokacijama, rutama, težini tereta i brzini plovidbe.  Izračun obuhvaća cijeli logistički lanac tj. transport od vrata do vrata, te uključuje kombinaciju faktora specifičnih i za cestovni i željeznički promet.  

 

 

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.