Jubilarna šibenska Regata krstaša

  462
  Foto: Ilustracija / Pomorac.net

  Tradicionalna Šibenska Regata krstaša u organizaciji Jedriličarskog kluba Val održat će se od subote do nedjelje u šibenskom akvatoriju gdje će snage odmjeriti četrdesetak posada. Pucnjem iz topa u subotu ujutro šibenski gradonačelnik Željko Burić označit će početak regate, a u nedjelju će biti proglašeni pobjednici, piše Šibenski portal.

  – Start je na šibenskoj rivi ispred hotela Jadran u subotu u 10 sati. Prije početka natjecanja tradicionalno će na rivi svirati Šibenska glazba, a za stotinjak zainteresiranih građana bit će organizirano i praćenje Regate brodom Desto. Posade će prvog dana jedriti do mraka, a drugog dana natjecanja u finalni će okršaj ući pobjednici po skupinama iz prvog dana natjecanja – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Marin Paić, predsjednik JK Val.

  Program 20. Regate krstaša započinje već u petak i to dočekom posada, druženjem sudionika natjecanja uz bakalar, misom u crkvi svetog Nikole i posjetom Parkiću gdje će biti otvorena ovogodišnja božićna manifestacija Adventura.

  – Dolaze nam natjecatelji iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika… Ukupno između 30 i 40 posada će sudjelovati, a za vikend je najavljena lagana bura bez kiše, tako da se nadamo da će sve proteći dobro kao i dosadašnjih godina – rekao je potpredsjednik JK Val Denis Marinov.

  Građani će, osim s rive, Regatu moći pratiti i s tvrđave svetog Mihovila te Baronea, odakle puca pogled na cijeli akvatorij. Šibenski gradonačelnik Paško Rakić istaknuo je kako Regata krstaša danas uživa kultni status u gradu.

  – Jedriličarski klub Val svake godine nas časti kvalitetnim događajima, pa nas je tako ove godine već počastio organizacijom Svjetskog prvenstva u jedrenju po ORC-u i samim time smjestio je grad Šibenik u vrh svjetske nautičke karte. Grad će zato i dalje nastaviti podupirati ovakva događanja, a želja nam je da takve aktivnosti traju cijelu godinu kako bi izvukli naše građane iz kuća i privukli goste u grad – zaključio je Rakić.

  IZVORŠibenski portal
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.