SAD stavio tankere na crnu listu

  2216
  Foto: ilustracija / Pexels CC0 Creative Commons licenca

  Šest tankera – „Icaro“, „Luisa Caceres de Arismendi“, „Manuela Saenz“, „Paramaconi“, „Terepaima“ i „Yare“ – identificirano je kao blokirano vlasništvo venezuelanske državne naftne kompanije Petroleos de Venezuela, SA (PdVSA), navodi se u priopćenju Ministarstva financija SAD-a.

  Uz to, Ministarstvo također je identificiralo brod „Esperanza“ kao blokirano vlasništvo prijevoznika Caroil Transport Marine koji je sankcioniran u rujnu ove godine.

  U siječnju 2019. SAD je uveo sankcije PdVSA-i kao dio daljnjeg pritiska na vladu venezuelanskog predsjednika Nicolása Madura. Mjera je usmjerena na sprečavanje daljnjeg preusmjeravanja imovine Venezuele od strane Madura i korištenje naftne kompanije u kriminalnim postupcima.

  Kako je objašnjeno, najnovija akcija dodatno je usmjerena na korupciju bivšeg režima Madura u naftnom sektoru i mehanizme koji se koriste za transport nafte kubanskom režimu u zamjenu za sigurnosnu i obavještajnu pomoć, što je jedan od preostalih izvora potpore nelegitimnom bivšem Maduru režima u Venezueli.

  „Kuba i bivši Madurov režim i dalje pokušavaju zaobići sankcije promjenom imena brodova i olakšavanjem transporta nafte iz Venezuele na Kubu“, komentirao je Justin Muzinich, zamjenik tajnika riznice.

  „Sjedinjene Države nastavit će poduzimati potrebne mjere kako bi zaštitile narod Venezuele“, dodao je.

  IZVORWorld Maritime News
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.