Fincantieri usmjeren na održivo poslovanje

263
Foto: ilustracij /Fincantieri

Kao dio procesa jačanja korporativne odgovornosti, brodogradilište Fincantieri se pridružio Globalnom sporazumu Ujedinjenih naroda, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivost poslovanja.

Global Compact ideja je bivšeg generalnog tajnika UN-a Kofi Annana, predstavljena na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu 1999. Gotovo 10 000 tvrtki iz više od 160 zemalja pridružilo se ovoj inicijativi koja je već slijedeće godine prerasla u novu organizaciju na globalnoj razini.

Poslovne organizacije ovoj se incijativi pridružuju dobrovoljno, kao svojevrsno obećanje da će se u svom radu pridržavati deset univerzalnih načela koja se odnose na ljudska prava, rad, okoliš i borbu protiv korupcije promičući vrijednosti dugoročne održivosti kroz političke akcije, poslovne prakse, socijalno i građansko ponašanje.

Izvršni direktor Fincantieri, Giuseppe Bono, izjavio je: “Ovim važnim korakom Fincantieri postaje najveći brodograditelj, i prvi u sektoru krstarenja, koji je u svojoj strategiji prihvatio principe inicijative Globalnog Compact. Najsloženiji izazov s kojim se velika kompanija poput nas može suočiti je modeliranje vlastite kulture, to je vizija s kojom se susrećemo sa svakodnevnim obvezama na više frontova. Čvrsto vjerujemo da je korporativna održivost važan instrument za stvaranje dugoročne vrijednosti, posebno s gledišta više dionika, poput onog koji će prevladati u skoroj budućnosti “.

Glavne obveze koje je Fincantieri već preuzeo na području održivosti i koje vode postizanju ciljeva održivog razvoja (SDG-ovi) utvrđenih Agendom UN-a 2030. godine, odnose se na promicanje kulture održivosti, odgovornog lanca nabave, uključenosti zaposlenika, stalno poboljšavanje zdravlja i zaštite na radu, podrška tehnološkim inovacijama, održavanje zadovoljstva i lojalnosti kupaca, kontinuirani dijalog i podrška lokalnih zajednica, smanjenje utjecaja na okoliš i doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

IZVORMarine Insight
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.