Berta prva žena-kadetkinja u brodarskoj kompaniji Dorian LPG

  2493
  Foto: 057info.com

  Američka brodarska tvrtka Dorian LPG s ponosom je objavila vijest kako je primila prvu kadetkinju u svojoj povijesti – Ugljanku Bertu Mičić. Ova nekadašnja učenica Pomorske škole i studentica Odjela za pomorstvo Sveučilišta u Zadru pobijedila je statistiku, prema kojoj je u tradicionalnoj muškoj “industriji” zaposleno svega 2 posto žena.

  – Navikla sam se natjecati s dečkima. Kad sam imala devet godina počela sam igrati nogomet s dečkima, jako mi se svidjelo pa sam kasnije igrala u ženskom nogometnom klubu Donat. U međuvremenu sam stekla sudačku licencu, pa mogu suditi u ligama nižih uzrasta, kaže Berta.

  U razgovoru objavljenom prilikom dolasku u Dorian LPG, pomorsku tvrtku koja u vlasništvu ima 22 moderna broda za prijevoz ukapljenog plina. kaže kako je zbog odrastanja na otoku od samog početka bila okružena morem.

  – Brodove sam upoznala u vrlo ranoj dobi, jer je to bio jedini način da dođem do kopna. Moj djed je bio pomorac, moj otac, a zatim i moj brat. Pretpostavljam da mi je pomorstvo u genima. Vjerujem da su žene kvalitetni pomorci poput muškaraca. Nisam opterećena time, vjerujem da bi svi trebali raditi ono što vole.

  Kada je saznala da će biti kadetkinja palube u Dorian LPG, slavila je cijeli dan. Prijatelji i kolege sretni su zbog njezinog angažmana, a ona je posvećena namjeri da uspije u ovom poslu.

  – Svakodnevno ću raditi, učiti i gurati i vidjet ćemo kamo me to vodi. Vremena se u pomorskoj industriji mijenjaju i žene imaju mnogo više mogućnosti raditi ono što vole nego ikad prije, zaključuje Berta.

  IZVOR057info.hr
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.