Borr Drilling: Porasla potražnja za jack-up platformama

  414
  Foto: ilustracija / Pixabay licenca

  Tržište modernih jack-up platformi doseglo je 90% iskoristivosti – prvi put u ciklusu – a potražnja za njima se povećava, priopćila je offshore kompanija Borr Drilling.

  Kompanija je istakla da se za idućih 12 mjeseci potražuje više od 50 jack-up platformi, za bušotine na Bliskom Istoku (19), Meksiku (12), Jugoistočnoj Aziji (9), Zapadnoj Africi (8) ), Indiji (3), a preostale platforme potražuju se iz drugih dijelova svijeta.

  Prema navodima kompanije Borr Drlling, na tržištu je ostalo samo 14 warm stack jedinica – koje mogu vrlo brzo započeti s radom – od kojih je pet upravo u vlasništvu Borra.

  Kompanija ima ukupno 19 ugovorenih programa a još ih 12 platformi slobodnih ima za ugovaranje. Od toga ih pet ima na raspolaganju, dok ih je sedam u procesu isporuke.

  Predsjednik izvršnog odbora Borr Drilling-a Paal Kibsgaard rekao je: “Tržište jack-up platformi još je i više ojačalo u trećem tromjesečju ove godine, s čestim natječajima za programe, poboljšanjem dayratea i jačanjem tržišnih izgleda za 2020. godinu. Nastavili smo uspješno izvršavati operativne programe, jednako kao i pripreme za aktivaciju novih programa. U protekle dvije godine pustili smo u pogon 16 instalacija, s tim da još tri dodatne instalacije tek trebaju započeti s ugovorenim programom“.

  “S još 12 modernih jack-up platformi slobodnih za ugovaranje, od kojih sedam tek treba biti isporučeno, naša je tržišna pozicija snažna, kako u pogledu kapaciteta, tako i starosnog profila naše flote.”

  „Na temelju trenutnih dayratea od oko 100 000 dolara dnevno, i operativnih troškova od oko 50 000 dolara dnevno, nastojimo generirati oko 500 milijuna dolara godišnje bruto kada su sve naše platforme u programu. To jasno pokazuje potencijalne prihode Borr Drillinga u narednim godinama, a na realizaciju čega će se kompanija u potpunosti usmjeriti“, rekao je Kibsgaard.

  IZVOROffshore Energy Today
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.