Iz radionice Porschea stigla svemirska jahta

Z. K.

219
Foto: Agencija

Superjahta “Royal Falcon One” iz radionice Porschea stigla je na tržište i oduševila ljubitelje morskih plovila s izvanzemaljskim izgledom. Upravo to je i bila namjera kompanije s bazom u Singapuru, Royal Falcon Fleeta, kada je pristupila Porscheu sa željom da zajedno naprave nešto posve novo i impresivno.

Dominantne boje

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, “Royal Falcon One” dizajniran je u stilu katamarana, s dva paralelna trupa, a elegancija mu doista prati onu luksuznih sportskih automobila. Futurističko plovilo može primiti do deset gostiju. Dva trupa stvaraju potpuno drugačiju plovidbu, a osim toga jahta djeluje kao sportski automobil koji se kreće po stazi.

Unutar superjahte nalaze se četiri prostrane kabine za goste i velika spavaća soba s vlastitom privatnom palubom, sunčanom palubom, jacuzzijem i šankom, kao i salonom za promatranje. Moderni interijer jahte sadrži mnogo bijele i plave boje, kao i metalne i drvene površine.

Tajni projekt

Dizajn “Royal Falcone Onea” započeo je 2009., kada je Royal Falcon Fleet poželio napraviti plovilo kakvo još nitko nikad nije napravio. Jedini uvjet bio je da jahta ima konfiguraciju katamarana. Jahtu su sagradili brodograditelji kompanije Kockums AB u Švedskoj, a cijeli je projekt uspio ostati tajan nekoliko godina, koliko je trajala konstrukcija.

Objava o dovršetku Porscheove jahte stigla je samo nekoliko tjedana nakon što je  nizozemska kompanija za dizajn jahti Sinot predstavila model za “Aquau”.

IZVORAvaz.ba
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.