K Line počinje istraživanje tržišta brodskog prijevoza koristeći umjetnu inteligenciju

165
Foto: K Line

Japanska brodarska tvrtka K Line dogovorila je sa Sveučilištem Hiroshima, Nacionalnim institutom za pomorsku, lučku i zrakoplovnu tehnologiju i tvrtkom Marubeni Corporation da zajednički rade na istraživanju i analizi pomorske logistike i stanja na pomorskom tržištu koristeći umjetnu inteligenciju (AI).

Tvrtka je dodala da je svrha ovog istraživanja procjena pomorske logistike kombiniranjem podataka i tehnologije te istraživanje mogućnosti razvoja prediktivnih modela s velikom točnošću.

„Tržište brodskog prometa jedan je od težih ekonomskih pokazatelja jer se uvelike kreće pod utjecajem različitih tržišnih i društvenih uvjeta. Očekuje se da će metoda razvijena u istraživanju omogućiti preciznije i transparentnije poslovne odluke“, rekao je K Line.

Posljednjih godina postalo je moguće koristiti sveobuhvatne, kronološko kretanje brodova i statičke podatke, poput položaja, brzine, smjera, ticanja i gaza, za brodove preko 300 bruto tona koji putuju u inozemstvo. Ti se podaci primjenjuju na različite načine.

Uz to, AI “bilježi značajan napredak” poboljšavajući tehnologiju učenja, a postoji mnogo istraživanja i praktične primjene ove tehnologije koja se koristi za pronalaženje obrazaca skrivenih u velikim podacima i predviđanjima, objasnio je K Line.

“Radimo na daljnjem poboljšanju kvalitete postojeće usluge temeljene na sigurnosti u plovidbi i prijevozu tereta do usluga s dodanom vrijednošću koje mogu pridonijeti jačanju odnosa s našim kupcima koje njegujemo dugi niz godina”, napomenula je tvrtka.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.