Europsko match race prvenstvo u D-Marin Mandalina marini

  126
  Foto: PR foto

  Svega tri dana nakon što je kompletiran prvi dio jedriličarskog tjedna D-Marin Supreme Match Race Sailing Week Šibenik, u D-Marin Mandalina marini danas počinje Europsko match race prvenstvo, odnosno D-Marin EUROSAF Match Race Open European Championship 2019.

  Na ovom natjecanju nastupit će 12 posada, od kojih je deset pozvano na temelju plasmana na svjetskoj match race ljestvici, a dvije su posade dobile „wild card“ pozivnicu. Među tim posadama su i one domaćeg kormilara Marka Smolića te bivšeg europskog prvaka, Francuza Peirre-Antoinea Morvana.

  Svečano otvorenje Europskog prvenstva održat će se danas na tvrđavi Barone, dok je start prve utrke planiran za sutra. Dvanaest kormilara koji će se boriti za europski vrh su Eric Monnin iz Švicarske, Maxime Mesnil, Simon Bertheau i već spomenuti Peirre-Antoine Morvan iz Francuske, Ettore Botticini iz Italije, Partyk Zbroja iz Poljske, Mati Sepp iz Estonije, Dejan Presen iz Slovenije, Vladimir Lipavsky iz Rusije, Jeppe Borch i Emil Kjaer iz Danske te hrvatski predstavnik Marko Smolić.

  European Match Race Tour 2019 i D-Marin EUROSAF Match Race Open European Championship 2019 dio su tjedna spektakularnog jedrenja u Šibeniku koje je objedinjeno nazivom D-Marin Supreme Match Race Sailing Week Šibenik.

  Grad Šibenik je treću godinu zaredom domaćin prve u nizu utrka dvobojskog jedrenja u sklopu ovih  natjecanja, a šibenski zaljev je jedna od rijetkih jedriličarskih arena na kojoj se utrke mogu pratiti s kopna, što jamči vrhunski doživljaj za sve ljubitelje ovog sporta. Dodjele nagrada održat će se D-Marin Mandalina marini gdje će biti smješten i Regatni ured.

  Organizatori ovog jedinstvenog sportskog događanja su Jedriličarski klub Val i Wave Sailing tim, uz pomoć šibenske Turističke zajednice i Grada Šibenika te uz generalnog pokrovitelja D-Marin.

  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.