Crnogorski pomorci spasili brodolomce u Indijskom oceanu

595
Foto: screenshot (VoA)

Posada teretnog broda u njemačkom vlasništvu, čiji su kapetan i prvi i drugi časnik iz Crne Gore, spasila je nedavno dvije osobe, čiji brod je teško oštećen u Indijskom oceanu.

Prvi časnik broda “Silvia” Marko Vranešević iz Herceg Novog za Glas Amerike priča da je poziv u pomoć primljen rano ujutro 27. rujna.

Uzbuna na brodu, čiji kapetan je Boško Stijepović iz Tivta, je odmah podignuta, a ubrzo su od Centra za traganje i spašavanje na francuskom otoku Reunion, u Indijskom oceanu, stigli i podaci o plovilu koje je doživjelo brodolom u tom području.

Kapetan broda, kako se navodi, skrenuo je s kursa da bi pomogao brodolomcima, čiji ribarski čamac je prepolovljen u, kako se pretpostavlja, sudaru s velikim brodom.

Informacije o tome kako je došlo do incidenta i tko je odgovoran još nema.

Dvije osobe koje su bile na teško oštećenom čamcu, uspjele su se ukrcati na njemački brod, gdje im je zbog iscrpljenosti pružena medicinska pomoć.

Brodolomci su zatim prebačeni na spasilački čamac blizu otoka Reunion, a brod “Silvia” nastavio je put ka zapadnoj Africi.

Pored kapetana Stijepovića i prvog časnika Vraneševića, na brodu je i treći Crnogorac – drugi časnik  Jovan Mašanović iz Bara.

Među ukupno 20 članova posade, su i državljani Poljske, Rusije, Ukrajine i Filipina.

IZVORVijesti
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.