Zajednička LNG tvrtka Shella i Keppela obavila stotu operaciju bunkeringa

240
Foto: US Coast Guard

Tvrtka FueLNG, osnovana 2016. godine, nedavno je obavila svoju 100. operaciju opskrbe LNG gorivom, postavivši novu industrijsku prekretnicu za Singapur.

Tvrtka, inače u zajedničkom vlasništvu između kompanija Keppel Offshore & Marine i Shell Eastern Petroleum, provela je opskrbu bez incidenata gubitka vremena i u skladu s tehničkim standardom za LNG bunkering u Singapuru.

Od svibnja 2018. godine tvrtka pruža truck-to-shop LNG bunkeriranje za dva tdual-fuel tegljača kojima upravlja Keppel Smit Towage.

U rujnu 2017. godine, FueLNG je dovršio svoju prvu operaciju i osigurao LNG za puštanje u rad plutajuće jedinice za ukapljivanje „Hilli Episeyo“.

“Optimisti smo da će industrija sve više prihvaćati LNG kao brodsko gorivo i radujemo se daljnjem partnerstvu s dioničarima iz industrije kako bismo izgradili LNG bunkering mrežu svjetske klase u Singapuru”, rekao je Chris Ong, predsjednik Uprave i izvršni direktor Keppel O&M.

“Nadamo se da će to ojačati ponudu Singapura kao globalnog pomorskog čvorišta i luke za opskrbu gorivom”, rekao je Quah Ley Hoon, izvršni direktor pomorske i lučke uprave Singapur (MPA).

“Nastavit ćemo raditi kroz lokalna i međunarodna partnerstva kako bismo povećali održivost LNG-a kao brodskog goriva za budućnost”, dodao je Hoon.

Prednosti LNG-a kao goriva praćene su od strane tvrtke Keppel Smit Towage, koja je primijetila da tegljači rade na LNG jednako učinkovito kao na dizel, ali troše 5% manje goriva u tonama.

U skladu s promocijom LNG-a kao goriva za brodove, FueLNG je s Keppel O&M naručio izgradnju prvog broda za opskrbu LNG-a u jugoistočnoj Aziji, za koji se predviđa da će biti dovršen u trećem tromjesečju 2020. godine. To će FueLNG-u omogućiti pružanje ship-to-ship usluga u luci Singapur.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.