Potpisan novi ugovor za hitni prijevoz pacijenata s Ugljana i Pašmana

  559
  Foto: Naši školji

  Općina Preko, odnosno tvrtka Obala i parkovi, potpisala je novi, jednogodišnji „ugovor o prijevozu morem o hitnim medicinskim slučajevima“ sa Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije.

  Predmet novog ugovora, osim reguliranja prava i obveza dviju strana vezanog uz hitni prijevoz pacijenata s otoka Ugljana i Pašmana do lučice Foša u Zadru, uključujući i povratak na Ugljan, jest i nova cijena naknade po turi prijevoza.

  Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, partnerski i fer odnos sa Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije nikad nije bio upitan, ali ovoga puta u pitanje je došla cijena prijevoza jer je prijašnja od 420 kuna bez PDV-a po prijevozu pacijenta postala neisplativa.

  – S obzirom na to da su se povećali troškovi goriva, a tu su i održavanje broda koji je star 14 godina i plaće naših zaposlenika, tražili smo veću cijenu, odnosno 520 kuna bez PDV-a po prijevozu. Važno je napomenuti da naš brod ne prevozi samo pacijente s područja Općine Preko nego pokriva sva mjesta na Ugljanu i Pašmanu. To je otpočetka, kada je brod kupljen, i bio bit cijele priče, da ga koriste oba otoka. Sve smo stavili na papir i obrazložili zašto tražimo povećanje cijene prijevoza. Imamo između 450 i 500 prijevoza godišnje, troškovi se gomilaju, a sve financiramo samo mi. Naš zahtjev je prihvaćen, naišli smo na razumijevanje Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i potpisali novi ugovor s cijenom prijevoza na godišnjoj razini od 260.000 kuna bez PDV-a, čime je osigurano normalno obavljanje usluge hitnog medicinskog prijevoza, bez stvaranja gubitaka, i na zadovoljstvo pacijenata, objašnjava Brižić.

  Dodaje i kako se nada da će jedna od šest brzih brodica za hitnu medicinsku pomoć na Jadranu, za što je nedavno potpisan ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, biti stacioniran na Ugljanu, točnije u uvali Muline, što će još više poboljšati zdravstvenu uslugu otočana.

  Općina Preko jedina je otočna lokalna samouprava koja je nabavila plovilo za hitnu medicinsku pomoć, 9,5-metarski brod koji ima 24-satno dežurstvo, usidren u Preku, ali ga koriste stanovnici svih mjesta na Ugljanu i Pašmanu.

  IZVORNaši školji
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.