U Split jučer stiglo čak pet kruzera i dovelo 4500 gostiju

  Gabrijela Radanović

  276
  Foto: ilustracija / Wikimedia José Sáez CC BY-SA 3.0

  U Splitu se dogodila nesvakidašnja situacija, naime, u Gradsku luku je uplovio čak peti kruzer tijekom jučerašnjeg dana.

  Da je takva situacija iznimka potvrdio nam je Vicko Vrgoč, voditelj operative Lučke uprave, i objasnio da se u luci ponekad “susretnu” dva ili tri ploveća hotela, ali je njih pet na vezu ili sidrištu doista neuobičajeno, pogotovo u travnju.

  Tako je od ranog jutra u grad “doplovilo” čak 4500 gostiju.

  – Doduše, većina putnika je na izletima, te u obilasku Klisa, Nacionalnog parka Krka i Solina, a oko 1500 ljudi je ostalo u Splitu i provodi dan u šetnji gradom – govori Vicko i dodaje da se radi o putničkim brodovima male i srednje veličine.

  Tako je u naš porat uplovila “Costa Victoria”, duga 250 metara, “Viking Jupiter” i “Viking Star” od 230 metara, a od manjih krstaša privezan je “Berlin” od 140 metara, te posljednji koji je pristigao oko 13 sati, “La Belle de l’Adriatique”, dug 110 metara.

  Voditelj Vrgoč napominje da će ova sezona, što se tiče dolazaka kruzera, biti bolja od protekle, ali još uvijek – prosječna.

  Splićanima poručuje da su se veliki putnički brodovi prilično disperzirali, pa neće biti previše dolazaka po više kruzera u jednom danu s ciljem da se što manje opterećuje grad i promet u luci.

  Zato, jučer se do kasnijeg poslijepodneva s Katalinića briga moglo uživati u nesvakidašnjem i oku ugodnom prizoru na luku.

  IZVORSlobodna Dalmacija
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.