Kruzeri pomogli Obalnoj straži pronaći preživjele ribare potonulog ribarskog broda

323
Foto: screenshot YouTube

Uz pomoć dvaju brodova za krstarenje, američka Obalna straža spasila je tri preživjela člana posade ribarskog broda koji je u ponedjeljak, 8. travnja, potonuo kod Naplesa na Floridi.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, 01.52 sati, Sektor obalne straže u St. Petersburgu primio je nekoliko poziva s nepoznatog broda. Kruzeri „Rotterdam“ i „Norwegian Pearl“ primili su iste pozive u blizini svojih položaja na Karibima, pomažući sužavanju moguće lokacije broda u nevolji. „Norwegian Pearl“ promijenio je kurs kako bi pomogao u potrazi za izvorom signala za pomoć, a na to područje upućeni su SAR zrakoplov Obalne straže sektora OceanSentry te spasilački helikopter Jayhawk.

U 02.28, Obalna straža u Miamiju primila je EPIRB signal za pomoć s malog ribarskog broda „Miss Saturia“. Sektor St. Petersburg kontaktirao je vlasnika broda i saznao da su trojica muškaraca isplovila u ribolov. Činilo se da EPIRB signal odgovara signalu za pomoć.

U 04.04, zrakoplov je prošao preko položaja EPIRB-a, a posada je vidjela crvene bljeskove na površini. Posada helikoptera ubrzo je stigla na mjesto događaja i podigao trojicu preživjelih, identificiranih kao Terry Britton (58), Patrick Leoni (43) i Kyle Haskins (29), iz splavi za spašavanje na napuhavanje.

“Sve su učinili ispravno”, rekao je poručnik Tyler Dewechter, jedan od pilota helikoptera. “Muškarci su bili upoznati sa svojom zaštitnom opremom, uključujući stroboskopska svjetla, EPIRB, rakete i splav za spašavanje. Znali su gdje se nalazi oprema što je omogućilo brzo reagiranje”, dodao je Dewechter.

RI

IZVORMaritime Executive
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.