Dream Cruises debitira u Šangaju s kruzerom „Explorer Dream“

307
Foto: Genting Cruise Lines

Genting Cruise Lines dočekao je „Explorer Dream“, trećeg člana flote Dream Cruisesa.

Tvrtka je 12. travnja objavila da je održala krštenje i inauguralno raspoređivanje u matičnoj luci na Međunarodnom terminalu za kruzere Wusongkou u Šangaju.

Brod je prvi novoizgrađeni kruzer za kinesku industriju krstarenja i njegov dolazak označava premijerno predstavljanje Dream Cruisesa u istočnoj Kini, s brodovima namijenjenim azijskom i kineskom tržište luksuznih brodova.

S dužinom od 268 i širinom od 32 metra, brod za krstarenje je nadograđen u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft. Sa 75.000 bruto tona, brod može prihvatiti 1.856 putnika.

Počevši od srpnja 2019. godine „Explorer Dream“ će imati matičnu luku u Tianjinu. U listopadu 2019. godine „Explorer Dream“ promijenit će matičnu luku za Sydney i Auckland.

“Istočno i sjeverno kinesko tržište je pet puta veće od juga, a Dream Cruises će graditi dva broda Global klase od 204.000 tona koji će biti porinuti početkom 2021. u Šangaju i Tianjinu kako bi se prilagodili ovom tržištu”, rekao je Hui Lim, zamjenik glavnog izvršnog direktora tvrtke Genting Hong Kong.

Dva broda, koja se grade u brodogradilištima tvrtke u Njemačkoj, osmišljena su da budu najnapredniji i najinteligentniji brodovi za krstarenje ikada izgrađeni, objasnio je Lim.

„Explorer Dream“ je drugi brod za krstarenje Genting Cruise Linesa s matičnom lukom u Šangaju. U srpnju 2017. godine, Genting Cruise Lines je u Šangaju započeo s 7-dnevnim itinererom Golden Sea Route.

U listopadu 2018. potpisan je strateški memorandum o razumijevanju između vlade okruga Baoshan i Genting Cruise Linesa kako bi se uspostavilo novo partnerstvo.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.