SunStone naručio treći ekspedicijski brod za krstarenje

217
Foto: SunStone

SunStone Ships sa sjedištem u Miamiju iskoristio je opciju broj dva za X-BOW ekspedicijski brod za krstarenje, pokazuju podaci brodograditelja Ulstein.

Novi brod, koji će imati ime „Ocean Victory“, predviđen je za isporuku iz brodogradilišta China Merchants Heavy Industry (CMHI) u ožujku 2021. Nakon isporuke, jedinica će započeti plovidbu prema dugoročnom ugovoru o najmu za kompaniju Victory Cruise Lines.

SunStone Ships je izvorno imao jedan fiksni ugovor i devet opcija za ekspedicijske brodove i paket opreme u Ulsteinu još od 2017. godine. Početkom listopada 2018. SunStone Ships je prihvatio prvu opciju u brodogradilištu CMHI za seriju ekspedicijskih kruzera Infinity dizajna.

“Zadovoljni smo brzim prihvaćanjem brodova Infinity klase. Čini se da je naš europski dizajn i tehnologija, zajedno s nižim ukupnim operativnim troškovima, uklapa na tržište malih i ekspedicijskih brodova”, izjavio je Niels-Erik Lund, predsjednik i direktor tvrtke SunStone.

Ti brodovi imaju duljinu od 104,3 metara i širinu 18,4 metara. „Ocean Victory“ će imati smještaj za 100 članova posade i 200 putnika. Trup će biti imati Polar klasu 6, Polar code Cat B, DP sustav i zero-speed stabilizatore.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.