Otvoreno četvrto natjecanje Offshore World Challenge Poreč 2018

  358
  Foto: PR foto

  Svečanošću na porečkoj rivi, preksinoć je službeno otvoreno 4. izdanje OFFSHORE WORLD CHALLENGE POREČ 2018, međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu koje svake godine privlači natjecatelje i gledatelje iz cijeloga svijeta. Za osvajanje titule najboljih tunolovaca ove se godine u porečkom akvatoriju bore 52 ekipe. Već su tradicionalno najbrojniji Talijani i Hrvati, a slijede ih predstavnici Slovenije, Njemačke, Rusije, Makedonije, Ukrajine, Austrije, Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Natjecanje svake godine privlači i sve veći broj posjetitelja, a posebna atrakcija je svakodnevno vaganje dnevnih ulova na porečkoj Rivi.

  Na svečanoj ceremoniji na Rivi sudjelovali su potpredsjednik Vlade i Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, pročelnik Odjela za poljoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik te mnogi drugi uvaženi gosti.

  Gradonačelnik Poreča istaknuo je značaj natjecanja za Poreč koji – zahvaljujući bogatstvu ribe i dobrom položaju – postaje sve popularnija destinacija za sve ljubitelje Big Gamea i sportskog ribolova, a manifestacija svake godine u Poreč privlači i sve veći broj turista. Glavni organizator i predsjednik ŠRK Big Game 4 Tuna Franko Čerin i glavni sudac, potpredsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Tonči Luketa upoznali su sve natjecatelje s rasporedom, novostima i pravilima natjecanja nakon čega su okupljenima na Rivi predstavljene natjecateljske ekipe kojima su dodijeljeni startni brojevi.

  Čast da ovaj međunarodni turnir proglasi i službeno otvorenim pripala je potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru koji je svim natjecateljima zaželio da prije svega uživaju i upoznaju sve ljepote koje Hrvatska i Istra nude te u prigodnom tonu, kako se među ribolovcima kaže, zaželio – rogi ribaru.

  Natjecateljski dani počinju u 8 sati ujutro isplovljavanjem brodova na otvoreno more u zonu predviđenu za ribolov. Boduje se tuna teža od 50 kilograma koja se i smije izvaditi iz mora unutar kvote koju propisuje Ministarstvo poljoprivrede. Ostatak natjecanja odvija se prema tzv. catch&release principu, prema kojem se riba po ulovu neozlijeđena pušta u more. Svaki je ulov potrebno dokumentirati video snimkom, na temelju koje suci kada utvrde da je ulov regularan, dodjeljuju bodove.

  Posebna atrakcija za gledatelje i posjetitelje Poreča je javno vaganje dnevnih ulova na rivi s početkom u 21.30 kada će ekipe saznati tko je imao najbolji ribolovni dan i tko je najbliže osvajanju titule pobjednika i kvalificiranju za svjetsko prvenstvo u Queposu na Kostarici. 

  Tunalicious Street Food Festival

  Sinoć je počeo i nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival s brojnim specijalitetima od tune. Sve do subote 15. rujna porečka će riva biti omiljeno mjesto za sve gurmane i ljubitelje specijaliteta od kraljice Jadranskog mora, plavoperajne tune. Svake večeri iskusni će chefovi pripremati delicije od netom ulovljene tune i drugih svježih namirnica, a posjetitelji se mogu počastiti na nekom od mnogobrojnih kornera poput Burger Bara, Tuna Bites Bara, Sushi Bara, Tuna & Sea Food Bara i zasladiti na Sweet Bites Baru.

  IZVORPoreština.info
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.