Lučkoj upravi Poreč 10,6 mil. kuna za produljenje gata, 15,7 milijuna kuna za ribarske luke u Istri

  366
  Foto: Andrina Luić

  Nakon provedenog natječaja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz mjere I.23./I.24 „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“ danas, 13. rujna 2018. godine uručene su prve Odluke o dodjeli sredstava ukupne vrijednosti 15,7 milijuna kuna za ribarski gat u luci Vrsar i ribarski gat u luci Savudrija. Odluke je ravnatelju Lučke uprave Poreč Željku Čorku i ravnatelju Lučke uprave Umag-Novigrad Sergiju Stojniću uručio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana u Puli.

  Lučkoj upravi Poreč dodjeljuje se 10,6 milijuna kuna za produljenje gata za 30 metara u smjeru postojećeg gata i nadogradnju 15 metara gata okomito na postojeći gat. Sredstvima će se postaviti i 6 novih elektroormara kao i 4 nova rasvjetna stupa.

  Lučkoj upravi Umag- Novigrad dodjeljuje se 5,1 milijun kuna za rušenje postojećeg i izgradnju novog gata u luci Savudrija, postavljanje 24 nova elektroormara, 17 rasvjetnih stupova, uvođenje videonadzora i postavljanje „eko-otoka“ za odvajanje otpada za potrebe ribara.

  Ulaganja su u stopostotnom iznosu pokrivena sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

  „Iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo korisnicima u Istarskoj županiji do sada je isplaćeno 43,7 milijuna. Ulaganja u ribarsku infrastrukturu važna su koliko i ulaganja u zaštitu ribljeg fonda jer sve zajedno pridonosi ispunjenju strategije održivog ribarstva koju smo zacrtali. Istovremeno vodimo računa o zaštiti bogatstva koje imamo, zadovoljstvu ribara i dostupnosti svježe jadranske ribe našim potrošačima.“ – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

  Izvor: Radio Centar

  IZVORPoreština.info
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.