Digitalno krštenje novog tankera tvrtke Stena Bulk

1068

Tankerska tvrtka Stena Bulk održala je ceremoniju digitalnog krštenja za tanker „Stena Immortal“ nosivosti 50.000 dwt.

Svečanost je održana 17. siječnja u Steninu novom uredu u Helleru na sjeveru Kopenhagena.

„Stena Immortal“ nije bila fizički prisutna u Kopenhagenu, već u Houstonu gdje je već u službi. Danska prisutnost brodu riješena je suvremenom tehnologijom, a u Houstonu dron je snimio i zumirao razbijanje boce šampanjca u pramac tankera.

“Ova svečanost krštenja broda pomoću dostupne tehnologije znak je modernog vremena. Naš cilj je veća učinkovitost u svemu što radimo i, prema tome, svečanost digitalnog krštenja simbolizira mjeru održivosti, učinkovitosti i nove tehnologije. To je ono čemu težimo i želimo biti na čelu ovog procesa”, komentirao je Erik Hånell, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Stena Bulk.

MR tanker „Stena Immortal“ izgrađen je u kineskom brodogradilištu Guangzhou Shipbuilding International (GSI) 2016. godine i u zajedničkom je vlasništvu na 50/50 osnovi tvrtke Stena Bulk i indonezijskog Golden Agri Resources (GAR).

183 metara dugačak brod je osmi u nizu od trinaest IMOIIMAX tankera koje je Stena Bulk naručila u 2012., a posljednji će biti isporučen početkom veljače ove godine. Nakon isporuke u rujnu 2016. godine „Stena Immortal“ je plovila u jednom od globalnih logističkih sustava Stene Bulk.

Uključujući novi tanker flota Stena Bulk trenutno obuhvaća više od 100 brodova.

Stenin novi ured otvorila je novoosnovana tvrtka Stena Rederi AS, no ovdje su zastupljeni Stena Bulk, Stena Line, Stena RoRo i Northern Marine Management. Stena Bulk, koja je nedavno preuzela preostalih 50% dioničkog društva od danskog Weco Shipping, prebacio je svoje osoblje iz prethodnog ureda u Rungstedu u Hellerup.

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.