Danas puni 20 godina, a i dalje je najprodavanija konzola svih vremena

N.I.

Screenshot: YouTube

PlayStation 2 konzola, Sonyjeva kruna uspjeha u gejmingu, dospjela je na tržište 4. ožujka 2000. S više od 3800 naslova, od Mortal Kombata do God of War, i 155 milijuna prodanih uređaja, PlayStation 2 je vrhunska naprava za zabavu kod kuće. Dvadeset godina kasnije, i dalje je najprodavanija konzola za igrice svih vremena.

Kada se pojavio, PlayStation 2 je imao jaku konkurenciju u vidu Seginog Dreamcasta, Nintendovog GameCubea i Microsoftovog Xbox-a. Uspio ih je sve nadmašiti popularnim igricama poput Grand Theft Auto, Silent Hill, Kingdom of Hearts, serijalom Spider-Man i mnogim drugima.

Na jedinstven način je uspio zagolicati maštu svojim neprestanim inovacijama i privući gejmere koji se uživaju otisnuti na avanturu iz udobnosti vlastitog doma. Osim toga što je konzola za igranje, PlayStation 2 se istaknuo i ugrađenim DVD playerom. S obzirom na to da su samostalni DVD playeri prije 20 godina bili manje pristupačni nego danas, ova odlika je učinila PlayStation 2 izuzetno praktičnom napravom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.