WIFI IPAK NIJE ŠTETAN ZA ZDRAVLJE

Marko Perić

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Mit da WiFi utječe na zdravlje postoji koliko i ta tehnologija, ali znanstvenici s američkog sveučilišta Pennsylvania možda su napokon otklonili sve sumnje. U znanstvenom radu koncentrirali su se na tvrdnje kako su signali koje odašilje WiFi, ali i drugi signali radio frekvencija (RF) opasni po ljudsko zdravlje.

Stanje koje se pritom kod zagovornika teze o štetnosti navodi jest “elektromagnetska hipersenzibilnost”. Ipak, te tvrdnje nikad nisu bile potvrđene ni priznate od strane znanstvene zajednice, ali nitko nije ni prionuo poslu kako bi detaljno opovrgnuo teoretičare u “mainstream” smislu, bez obzira na brojne odvojene i značajne studije. Stručnjaci s američkog sveučilišta dali su si truda pa odlučili doznati istinu pravim, znanstvenim metodama i objediniti sva saznanja na jednom mjestu, zajedno sa svojima. Kompletni rad možete pronaći OVDJE.

Prvenstveno, teza da WiFi čini probleme pobija se u samom startu jer dnevno WiFi čini tek četiri posto svih RF signala koji su oko nas. Dakle, već po tome ne mogu biti opasni. A kad se tome pridoda činjenica da se u 3700 provedenih studija zaključno s 2018. godinom nikad nije zabilježen nijedan zdravstveni problem vezan uz RF, jasno je da ni WiFi ne može biti štetan, posebno ne kad čini svega četiri posto udjela “u zraku”.

Pogledajte kompletan izvorni članak ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.