UPOZNAJTE I ZAVOLITE IAMDDB

Ines Madunić

Foto: iamddb instagram

Jeste li ikada otišli u supermarket u jednodijelnom badiću, velikoj zimskoj jakni i natikačama s krznom? Stvarno, nikad?

IAMDDB pokazat će vam kako se to radi i usput bude cool u svom spotu za “Shade”, pjesmom koja je joj je prvo donijela underground slavu u rodnom Manchesteru, a onda ju i lansirala među najsjajnije mlade zvijezde britanske hip hop scene, prenosi portal 100posto.

Pravim imenom Diana DeBrito, glazbenica ima samo 23 godine, a glazbom se bavi cijeli život. Ipak, profesionalno je počela snimati prije četiri godine, kad je na SoundCloud stavila prvu pjesmu.

Dosad je objavila pet EP-eva, a kritičari – kao i ona sama – njezinu glazbu opisuju kao senzualnu kombinaciju hip hopa, trapa i jazza.

IAMDDB kao svog najvećeg uzora ističe Boba Marleyja, Nat King Colea i afričku glazbu s kojom se upoznala kad je provodila vrijeme kod oca u Angoli, a pjesme često posvećuje Manchesteru, kojeg smo dosad najčešće promatrali kao grad brit popa i indieja.

“Glazbeno gledano, u Manchesteru postoji velika različitost zvuka, ima ponešto za svakoga”, rekla nam je Diana.

Nedavno je objavila svoj peti EP, “SWERVVVVV.5“, s kojeg je i singl “Urban Jazz“, za koji je upravo izašao spot, a talentirana Diana uskoro najavljuje i album prvijenac.

“Doslovno samo govorim stvari koje mi padnu na pamet. Oduvijek sam voljela igre riječima. Svoju bih glazbu opisala kao eklektičnu, stvarnu i autentičnu”, kaže.

BBC ju je, inače, prošle godine, proglasio jednom od najvećih mladih zvijezda, što se i ostvaruje, a osim glazbe bavi se i manekenstvom pa smo je tako vidjeli u kampanjama za Miu Miu, Mulberry i Beyoncein Ivy Park.

IAMDDB je ostvarila i nekoliko izvrsnih suradnji, primjerice s producentom INKA u “Leaned Out“. Teme njezinih tekstova često su pune autentičnih iskustava žena, bilo da su predstavljene kroz gangsta stihove kao u “G.A.F” i “Kurr£ncy“, nešto nježnije i intimnije u “More” ili kroz čisto kanaliziranje unutarnje dive u “Drippy” i “Taking My Time“.

“To mi je važno jer nikad ne smijem zaboraviti tko sam. Život će pred tebe stavljati testove na sve moguće načine, a ja se samo pokušavam održati iznad svega. Stalno se podsjećam na vlastitu unutarnju snagu i mudrost”, rekla nam je Diana.

Njezin idući nastup u Hrvatskoj je za samo četiri dana, na Addiko pozornici Sea Stara, festivala kojim počinje ljeto, a na kojem osim nje nastupaju velikani Wu-Tang Clan, Nina Kraviz, Sven Vath… Kako bi IAMDDB rekla, it’s mermaid season, a i prognoza se poboljšava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.