KAKO PROČITATI PORUKU NA WHATSAPPU, A DA POŠILJATELJ NE ZNA?

M.L.

Image by Alfredo Rivera from Pixabay

Ako ste malo stariji korisnik mobitela, osobito onih “glupih” od prije sedam, osam ili više godina, onda znate koliko je bilo frustrirajuće poslati nekome SMS, a onda iščekivati odgovor koji nikako da dođe. Whatsapp, kao najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svijetu, ima nekoliko vrlo korisnih funkcija koje olakšavaju život korisnicima, a jedna od njih je obavijest o pročitanoj poruci. Kad primatelj dobije poruku ona će dobiti dvije kvačice, a kad je još i pročita, te će kvačice poplaviti.

Vrlo korisno ako ste poslali poruku, ali ako ste primatelj, stvari nekad stoje malo drugačije. Postoje razlozi zbog kojih ponekad želite pročitati poruku, ali ne želite da pošiljatelj to sazna – jednostavno vam je potrebna informacija, ali nemate vremena ili volje ulaziti u dopisivanje. Koji god da su razlozi, evo kako ćete pročitati poruku, a da osoba koja vam se javila to ne zna.

Isključite potvrde čitanja

Da bismo zeznuli primatelja i onemogućili ga da vidi famozne plave kvačice, potrebno je slijediti nekoliko koraka (za više informacija pogledajte snimke ekrana pa naposljetku i video).

  • Pokrenite Whatsapp i kliknite na tri okomite točke u gornjem desnom kutu
  • Odaberite “Postavke”
  • Odaberite “Račun”
  • Odaberite “Privatnost”
  • Isključite opciju “Potvrde čitanja”, nakon čega pošiljatelj poruke više neće vidjeti kad njegovu poruku pročitate. Imajte na umu kako ovo vrijedi i za vas – niti vi ubuduće nećete vidjeti kad drugi pročitaju vaše poruke.
  • Kliknite na opciju “Račun”
  • Kliknite na opciju “Privatnost”
  • Isključite opciju “Potvrde čitanja”
  • Onemogućite Zadnje gledano

Dodatna opcija koju trebate isključiti jest “Zadnje gledano”, također u kartici “Privatnost”. Ona kazuje vašim kontaktima kad ste zadnji puta provjeravali Whatsapp, stoga je i tu opciju potrebno onemogućiti. U ponuđenom izborniku odaberite opciju “Nitko”. Kao i kod Potvrde čitanja, i ovdje je funkcija dvosmjerna – ni vi više nećete moći vidjeti kad su drugi provjeravali Whatsapp.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.