BALE OTVORIO DUŠU: “PONAŠAJU SE KAO DA SMO ROBOTI”

Ivica Medo

Image by Dean Moriarty from Pixabay

Zvijezda Real Madrid Gareth Bale posljednjih je dana i tjedana u središtu pažnje španjolske javnosti. Spekulacije oko njegova odlaska iz Reala te navodne svađe s trenerom Zinedineom Zidaneom pune španjolske tiskovine.

Kolaju razno-razne glasine, citiraju se nepotvrđene bombastične izjave i rade svakojake konstrukcije. Iz svega se može zaključiti da je Bale na odlasku iz Reala. Iako nije sasvim otvoren i ne precizira kakvi su mu planovi, Velšanin svojim ponašanjem i izjavama daje naslutiti da je stigao kraj njegove epopeje u Madridu.

„Ponašaju se kao da smo roboti“, kaže Bale u dokumentarnom filmu BT Sportsa „State of Play“.

Iako se izjava ne odnosi izravno na Real, već općenito za status nogometaša u modernom nogometu, naravno da su je svi povezali s madridskim klubom.

Bale u filmu govori o pritisku i očekivanjima kojima su izloženi profesionalni nogometaši u doba društvenih mreža i 24-satnog medijskog praćenja najvećih zvijezda.

Povratak kontrole nad svojim životima nogometaši mogu ostvariti tek nakon što se umirove, nikako za vrijeme karijere.

„Apsolutno“, potvrđuje Bale konstataciju.

„Kao profesionalni sportaši, posebice u momčadskom sportu kakav je nogomet, niste u mogućnosti birati i raditi svoj raspored, kao što je to, primjerice, u golfu ili tenisu. U principu, nogometaši su kao roboti. Kažu nam gdje moramo biti, kada moramo biti tamo, kada moramo jesti, kada se moramo javiti treneru… Na tom putu izgubite slobodu“, kaže Bale, a ostatak njegove izjave možete pročitati ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.