5 NAČINA KAKO PRONAĆI NAJPOVOLJNIJE AVIONSKE KARTE

T. B.

Foto: C. Cagnin - Pexels

Približavanjem ljeta, pojavljuju se prilike za putovanjima i odmorom. Budući da cijene goriva neumoljivo rastu, rastu i cijene avionskih karata te postaje sve teže pronaći jeftine letove. Međutim, postoje brojni načini pronalaska povoljnih avionskih letova od kojih ćemo nekoliko navesti u ovom članku.

Traženje povoljnih avionskih karata uključuje znanost i umjetnost – pogledajmo kako.

1. Provjerite na glavnim internetskim stranicama za putovanja

Za početak, valja provjeriti veće putničke web stranice poput Expedia.com i Hotwire.com. Ove stranice prikupljaju cijene avionskih karata svih većih zračnih kompanija te omogućuju identifikaciju fleksibilnih i jeftinih opcija što vam omogućava pronalazak najjeftinijih karata za vaš datum putovanja.

2. Provjerite i stranice zračnih kompanija

U prošlosti, često su cijene avionskih karata bile znatno skuplje nego na putničkim stranicama. Međutim, nerijetko se na web stranicama aviokompanija nalazi neka ponuda koja nigdje drugdje nije dostupna. Sad kad znamo koji od jeftinih letova su dostupni na glavnim putničkim web stranicama, imamo osnovicu s kojom uspoređujemo ponude na stranicama zračnih kompanija. Ponekad se tamo pronađe bolja priliku nego na stranicama putničkih agencija.

3. Iskoristite svoje dodatne milje

Ako ste dio nekog putničkog programa za vjernost ili su vam dodatne milje ponuđene s potrošnjom na kreditnim karticama, provjerite koliko ste tih milja prikupili. Neke kreditne kartice nude dodatne milje na potrošnju pa je „peglanje” takve kreditne kartice jedna od opcija prikupljanja dodatnih milja, koja značajno snižava cijenu putovanja.

Foto: Pexels

4. Putujte preko agencijskog popusta

Možda ste član neke udruge ili agencije koja nudi popuste na putovanja. Možda vaše osiguranje nudi niže cijene avionskih karata, hotela i rent-a-car usluga. Svakako provjerite web stranice druga kojima pripadate tražeći potencijalne popuste na avionske karte.

5. Priuštite si paket usluga kako biste postigli popust na količinu

Mnoge putničke agencije i web stranice nude putničke pakete koje uključuju avionske karte, automobile i hotele, što smanjuje vaše ukupne putničke troškove. Ako trebate iznajmiti auto ili platiti hotel, radije platite paket koji uz navedene usluge uključuje i avionsku kartu – proći ćete povoljnije.

Foto: Screenshot / Primjer vezan za 1. i 5. podnaslov

Kao i sa svime u životu, ako stvarno nešto želite i fokusirani se na to, isto tako možete pronaći i povoljne avionske karte. Kakvo god sada bilo vrijeme, vrijeme je za putovanje. Neka vam je sa srećom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.