Kako privući damu neverbalnom komunikacijom

Gentleman.hr

Foto: Ilustracija, Pexels.com / CC0 License
Pažnje vrijedan muškaraca se prije svakog izlaska pripremi i savršeno izvježba za većinu potencijalnih situacija koje ga očekuju tijekom većeri. Definira si cilj. A on je skoro pa uvijek isti, a to je da želi upoznati posebnu osobu te završiti večernje druženje otvorenim pozivom za ponovno druženje (ako ne i više). Ponekad u tome i uspije.

Hod dobrodošlice

Vaš hod neka uvijek bude hod dobrodošlice. Dozvolite drugima da vam priđu. Dignite pogled, izbacite malo bradu, izvadite ruke iz džepova, uvažavajte kontakt očima i poglede.

Za razliku od osobe koja hoda spuštena pogleda te rukama u džepovima, vi prštite samopouzdanjem i pristupačnošću. Ljudi vam jednostavno žele priči jer ste im nekako, pa i nesvjesno, pobudili interes.

Kontakt očima

Kada neka dama prilazi vama, onda se na prvoj liniji vaše interne bojišnice koja je upravo nastala, nalaze oči. Pogled. Nikako ne vrludajte pogledom već se fiksirajte na subjektu vašeg interesa. Njoj. Konkretno radite sljedeće: Gledajte je ravno u zjenicu oka, nasmijte se i skrenite pogled sa strane.

Naime zašto je ova metoda pouzdana? Prvo, fokusiranje pogleda u zjenicu njezina oka garantirano šalje signal da ste samouvjerena, otvorena osoba slobodna duha, a uz priloženi smiješak i zainteresirana osoba.

Otvaranje, izlaganje dlanova

Objasnimo i zašto je poželjno izlagati dlanove pogledima, Želite li pridobiti pažnju djevojke za koju ste zainteresirani ili joj dati otvoreni znak da vam može prići (želite da vam priđe) sve što je potrebno je tijekom komunikacije malo više izlagati dlanove. Posebice u njezinom smjeru.

Otvoreni dlanovi direktna su pozivnica na razgovor, druženje, pristupanje.

Naravno izlaganje dlanova neka bude pomalo spontano, indirektno i prirodno. Nikako ne izvrćite dlanove do neugodnosti.

Eliminirajte nervozu

Obratite malo više pažnje na pokrete ruku, nogu, tijela. Malo više razmišljajte o njima i prestat će se događati neugodne i nesvjesne situacije koje najmanje trebate.

Ono što trebate je samo malo usporiti pokrete. Time ostavljate mozgu dovoljno vremena da razmisli o pokretima tijela i savršeno ih isporuči.

Sjetite se Jamesa Bonda. Sjetite se njegovih usporenih radnji. Unaprijed znate da je svaki njegov potez promišljen i serviran točno kako je zamišljen. A uz to sve je obavijeno laganom misterijom i iščekivanjem.

No, nikako ne pretjerujte u tome, ne usporavajte previše jer time možete slati sasvim krive signale.

Sređujte se, pred njom

Kad se nalazimo u društvu ili razgovoru s osobom naše interesa postoji radnja koju jedni rade nesvjesno i ne pridodaju joj dovoljno pažnje, drugi je rade svjesno, ali uz određenu dozu nelagode, a treći je muškarci rade svjesno i s pažnjom te izlaze kao pobjednici.

Radi se o sređivanju i popravljanju.

Naime, kad ste u razgovoru s djevojkom ne ustručavajte se popraviti kosu, bradu, kravatu, hlače, košulju. Popravite i dovedite to do savršenstva. Pred njom. Djevojke to primjećuju. Poruka koju ovako direktno šalje govori o tome da se želite upravo njoj prikazati u najboljem izdanju. Time zarađujete jedan veliki plus u njezinim očima.

Efekt zrcaljenja

Recimo da se dogodilo ono najbitnije i djevojka s kojom ste upravo koketirali čini prvi potez prema vama. Vi možete glumiti da ne primjećujete i čekate da ona odradi svoje, te je time još više činiti nervoznom i dovodite u nelagodnu poziciju ili, a zbog čega ste i došli, možete predvidjeti njezine poteze, iskoristit priliku te vratiti jednaku neverbalnu komunikaciju.

Nazovimo to metodom zrcaljenja. A efekt je to naše prirode da kad gledamo nekoga tko nam se sviđa imamo tendenciju ponavljati neke radnje te osobe.

Kako to funkcionira?

Nalazite se na zabavi. Na drugom kraju sobe primijetite i promatrate osobu koja vam se sviđa, tražite njezin pogled kako bi aktivirali koketiranje. U jednom trenutku ta osoba popravlja kosu, a vama se javi potreba da popravite nešto i kod sebe. Prirodan je to proces koji se često javlja nesvjesno, no svakako ga možemo biti svjesni i iskoristiti u svoju korist.

Time možemo postići određenu povezanosti s tom osobom, sličnosti, odnosno pokrenuti deja vu kod osobe. Kao da se već negdje srela s vama.

Životne činjenice pokazuju da će taj segment neverbalne komunikacije prepoznati i uvažiti 9 od 10 žena.

Stoga, kad sjednete za stol, stavite telefon i ključeve na stol, zauzmite teritorij, ali opet da ne smetaju drugima. Naslonite se na naslonjač i ugodno se smjestite. Uzmite prostora koliko vam treba. Ne previše, ni premalo.

Ne samo da šaljete signal da ste samouvjereni, sigurni i otvoreni, a što dame znaju prepoznati, već ćete cijelu akciju odigrati u najboljem svijetlu zahvaljujući ugodnom i sigurnom položaju koji ste zauzeli.

IZVORIzvorna objava na Gentleman.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.