Sigurni pokazatelji da ste kvalitetan muškarac

Gentleman.hr

FOTO: UNSPLASH.COM/CC0 License/andrew-neel

Prije svega imajmo na umu da dominantan muškarca, popularni alfa mužjak nema potrebe, što zbog sebe, a što zbog drugih, dokazivati da je dominantan muškarac u koloniji.

Alfa muškarac, a da riješimo neke nedoumice, nije onaj muškarac koji se nameće, onaj koji ima potrebu biti najglasniji, najbitniji i najdominantniji u društvu. To su prvenstveno muškarci slabog samouvjerenja, bez neke dominacije, ali opet imaju potrebu to biti te se svojski trude postati alfe.

Uglavnom, da ipak ne bi završili kao takva osoba, evo nekoliko odlika pravih alfa muškaraca, poželjnih mužjaka izgrađenog integriteta.

1. Uvijek su uredni i obitavaju u urednim sredinama

Alfa muškarac je prije svega uredan i sređen. Higijena mu je bitna, drugim riječima, higijena je dio njegove dnevne rutine. Brada alfa muškarca je sređena, čista i mirišljava, a odjeća koju stavlja na sebe je izabrana tako da savršeno pristaje njegovom stilu, obliku tijela, načinu života, ali i vremenskim uvjetima.

Alfa muškarac održava i nadograđuje svoj jedinstveni stil. Kakav god on bio, njemu je poseban te nije podložan svakodnevnim modnim trendovima.

2. Sretni su kada čine druge sretnima

Nesretni kad ih čine nesretnima. Kad smo već kod dobrih osjećaja, alfama je bitno da je okolina i društvo u kojem se nalaze također sretno i zadovoljno.

Njegova je želja da atmosfera u društvu bude uvijek pozitivna te ima tu neku potrebu, ako stvari krenu krivo, ljude činiti sretnijima. Bez nametanja skrivenih vlastitih interesa, punjenja ega ili naglašavanjem vlastitih dostignuća.

Vicevima koje pričaju alfe smijemo se iskreno, a ne zbog toga što ga priča dominantna osoba.

3. Osobe su to od riječi

Fake news alfe nerijetko vlastite riječi koriste kako bi naštetili drugima. Kako bi povrijedili druge, te tako, prividno podigli ljestvicu vlastitog života. Na putu prema, nekom njima zamišljenom, vrhu umjesto da uzdižu sebe, oni spuštaju druge.

Alfe su muškarci od riječi. Razmisle o onome što žele reći i pritom paze da ne povrijede druge ili nanesu svojim riječima štetu drugima. Osim ako osoba to zavrjeđuje.

Muškarci su to koje misle ono što govore, te govore ono što misle.

Kad smo kod verbalne komunikacije alfe se neće koristiti lažima i prevarama. Osoba će uvijek odabrati istinu i ona će mu biti glavni saveznik u komunikaciji.

Laganje smo svi prolazili u djetinjstvu i normalna je to faza našeg odrastanja, verbalnog sazrijevanja. Kao klinci lagali smo roditeljima, a roditelji bi nas učili i odgajali da laganje nije dobro.

Razlikovanje laži od istine dio je našeg procesa odrastanja.

Lažima se nerijetko koriste osobe koje nemaju izgrađen karakter, koje nemaju mentalne snage, samopouzdanja, ali ni potrebe suočiti se s istinom.

4. Alfe su fokusirane

U razgovoru s muškarcem pravog alfu ćemo prepoznati onog trenutak kad mu usred razgovora stiže poruka ili zvoni telefon, ali on i dalje ostaje slušati vas jer ste mu u tom trenutku bitniji.

Svoje je vrijeme posvetio vama i ne dozvoljava druge upadice. Naravno, ako očekuje bitan poziv to će vam najaviti i unaprijed se ispričati ako do toga i dođe.

Muškarci koji su usredotočeni na svoj život, na kvalitetu života žive punim plućima sadašnji trenutak, ali isto su tako jako dobro svjesni što im donosi sutra i koje su posljedice njihovih trenutnih akcija. Oni znaju kontrolirati svoje trenutne prohtjeve i požude.

5. Alfe su zaposleni

To ne znači da su alfe uvijek na radnom mjestu ili u nekoj poslovnoj akciji. To samo znači da alfe ne troše uzalud svoje vrijeme. Znaju organizirati i manipulirati svaki dan svog života. Prije svega završavaju ono što si započeli.

6. Prihvaćaju samoga sebe

Bez obzira na ono što jesu i kakvu su, alfe će se uvijek držati svog plana do uspjeha. Neće odustajati. Ako je u pitanju skidanje suvišnih kilograma, alfe će zamijeniti teretanu, prihvatiti se nove dijete, pokrenuti će sve kotačiće koje treba, a da do tog uspjeha i dođe.

Usavršit će svoja nesavršenstva. Ili ih jednostavno prihvatiti. Osobe koji prihvaćaju samoga sebe onakvim kakvi jesu, prihvaćat će i druge upravo onakvima kakvi jesu.

Gospodo, ako niste vi sami zadovoljni sa sobom, kako će onda drugi biti?

7. Ponosni su na svoja dostignuća

Bez obzira radite li fotografiju ili vrtni roštilj kod prijatelja, kao alfa ćete biti zadovoljni i ponosni na svoje uspjehe. Svoje najbolje fotografije, svoj najbolji t-bone steak. Smatrat ćete svoj produkt dobrim i kvalitetnim pa iako on ne bio vaš najbolji uradak.  Dajete sve od sebe. Isto tako bit će spremni prihvatiti kritiku, a s ciljem da budete još bolji, da naučite.

Bete će same nametnuti da steak možda nije baš najbolji, a kako bi trenutnom mlakošću izbjegli potencijalnu kritiku. Isto je i s fotografijom.

8. Trojstvo

Idealni alfa muškarac ima tri hobija. Prvi ga drži vitkim i zdravim, drugi mu donosi zaradu, a treći mu dozvoljava biti kreativnim. Tri su to hobija koja prakticiraju bez obzira koliko slobodnog vremena imaju. Naposljetku alfe su spremne i sposobne posao pretvoriti u hobi te obrnuto.

9. Grade integritet

Kad ste se zadnji puta iskreno i odlučno zauzeli u obranu ili promociju svojih stavova, ideja? Kad ste zadnji puta imali dovoljno morala i samopouzdanja učiniti pravu stvar kad su se drugi previše bojali?

Vrlina je to koju rijetki imaju, a mnogi je žele. Vrijeme je da je steknete. Prije svega pronađite vrijednosti i moralne vrline u koje iskreno vjerujete i neka budu one dio vašeg života. Promovirajte ih i branite ih. I držite legalnim te moralno prihvatljivim.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here