Samsung najavio revoluciju: Stižu ekrani koji se neće moći slomiti!

Miroslav Wranka

FOTO: PEXELS.COM/CC0 License

Južnokorejska korporacija navodno je razvila zaslone za pametne telefone koje je nemoguće (ili barem vrlo teško) oštetiti

Većina nas zna, na žalost, koliko skupo može koštati trenutak nepažnje ili nespretnosti. Napuknut zaslon može smartfon učiniti u potpunosti beskorisnim ili tražiti zamjenu stakla koja će nam iz džepa izbiti nemalu količinu novca.

U Samsungu taj problem namjeravaju riješiti novim OLED zaslonima za pametne telefone koji će, kako tvrde, biti neslomljivi.

Iza te smione tvrdnje s certifikatom za nove Samsungove zaslone je stala Underwriters Laboratories, savjetodavna tvrtka koja obavlja službena testiranja za američko Ministarstvo rada, u skladu sa zahtjevima koje pred uređaje postavljaju vojni standardi.

Novi su zasloni razvijeni korištenjem neslomljivog sloja i, umjesto stakla, ojačanog plastičnog prozora pričvršćenog na njega. Ta je kombinacija, uvjeravaju u Underwriters Laboratories, uspjela bez posljedica preživjeti 26 ispuštanja s visine od 120 centimetara. Kasnije su ih ispuštali s visine od 180 centimetara, što su uređaji također navodno uspjeli preživjeti bez vidljivih oštećenja.

Uz padove, novi su zasloni bili izloženi visokim (71 Celzijusov stupanj) i niskim (- 32 C) temperaturama. I taj su test prošli, kažu u Underwriters Laboratories.

Ojačani plastični prozor posebno je pogodan za prijenosne elektroničke uređaje ne samo zato što je neslomljiv, već i zato što je lagan, prenošljiv i otporan, po čemu je vrlo nalik staklu‘, rekao je Hojung Kim, glavni direktor odnosa s javnošću tvrtke Samsung Display.

Kad će biti pušteni u prodaju zasad nije poznato, piše Tech Radar.

IZVORT-Portal
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.