Delft – gradić kojeg morate voljeti

FOTO: PUTOHOLICARI.RTL.HR

Delft je jedan od gradova u Nizozemskoj koji morate posjetiti i koji će vas jednostavno oduševiti piše putoholicari.rtl.hr. I dok se većina ljudi fokusira samo na Amsterdam, Rotterdam ili Haag ovaj gradić je must see place u Nizozemskoj.

Udaljen je od Amsterdama samo sat vremena vožnje vlakom, a cijena u jednom smjeru je oko 13€. Ako pak se nalazite u Rotterdamu vlakom će vam trebati nekih 10 minuta za cijenu od 3€.

FOTO: PUTOHOLICARI.RTL.HR
FOTO: PUTOHOLICARI.RTL.HR

Ljubitelji umjetnosti bit će posebno zadovoljni jer je ovdje rođen poznati nizozemski slikar Johannes Vermeer koji je inspiraciju za svoja djela pronalazio baš ovdje, pa se tako na njegovim slikama često mogu vidjeti ulice Delfta. Možete posjetiti i Vermeer Centrum gdje ćete se upoznati sa ovim nizozemskim umjetnikom i njegovim djelima.

Delft je poznat i po plavo bijelom porculanu, pa tako diljem grada možete vidjeti razne motive napravljene baš od ovog materijala.

Najbolji način da upoznate grad je da se jednostavno izgubite u uličicama i kanalima, uživate u arhitekturi i dobroj vibri ovog simpatičnog grada.

FOTO: PUTOHOLICARI.RTL.HR
IZVORPutoholicari.rtl.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.