Počinje li početkom iduće godine era sklopivih mobitela?

Miroslav Wranka

FOTO: ILUSTRACIJA, PEXELS.COM

Nagađa se kako bi se Galaxy Note 9 mogao pojaviti ranije nego što se očekivalo. Isto vrijedi i za Galaxy S10, kao i za potpuno novi preklopni model Galaxy X

Samsung bi mogao najaviti novo izdanje svog top modela pametnog telefona Galaxy S10 već u siječnju iduće godine, nešto prije ili nakon sajma Consumer Electronics Show (SAD). Galaxy X bi mogao slijediti u veljači, nešto prije ili nakon sajma Mobile World Congress (Španjolska).

Pokažu li se ta predviđanja točnima, to bi moglo značiti kako će južnokorejski proizvođač tijekom iduće godine veći naglasak staviti na Galaxy X umjesto na dosad najprodavaniju seriju S.

Takav potez ne bi bio naročito neobičan jer bi Galaxy X mogao započeti novu eru sklopivih mobitela i time dati Samsungu značajnu prednost nad konkurencijom.

Galaxy S10 bi trebao napokon dobiti dugo najavljivani čitač otiska prsta u zaslonu (što se očekuje i u modelu Galaxy Note 9), kao i 3D skener lica s kojim se u Samsunu nadaju natjecati s Appleovom tehnologijom Face ID.

Galaxy X bi trebao dobiti tri OLED zaslona, svaki dijagonale 3,5 inča (8,89 centimetara), koje je moguće rasklopiti u jedinstveni zaslon veličine onih na tablet računalima ili sklopiti u uređaj manji od većine današnjih pametnih telefona, piše Forbes.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here