Ovo je najpametniji roštilj na svijetu?

Gentleman.hr

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE
Izgleda krasno. Izrađen je od nehrđajućeg čelika, aluminija i austrijskog hrasta. Ima ugrađen (ručni) starter za paljenje ugljena i potrebno mu je svega 20 minuta da se postigne ona idealna temperatura za grilanje.

Uz to na raspolaganju je posebna rešetka s V profilima na kojima se meso/povrće roštilja, a tekućina koja pritom izlazi slijeva se niz žljebove u posebnu posudicu te se sakupljanjem iste kasnije može pripremiti fini umak.

Autor koji potpisuje ove retke takvu je metodu roštiljana, doduše radilo se o C profilima za sakupljanje finog mesnog soka, naslijedio od svog oca još krajem osamdesetih i sve ostale rešetke koje ne sakupljaju mesni nektar nisu prihvatljive.

A paljenje roštilja, svi znamo da je to posebni doživljaj i jedan bitan dio roštiljana koji se obično provodi u razgovoru uz pivicu, nismo impresionirani skraćivanjem tog postupka piše Gentleman.hr

Nadalje, jedna od bitnih značajki koje ovaj grill razlikuju od ostatka konvencionalnih grillova je i ručno podesiva visina rešetke iznad ugljena.

Izvedba i dizajn za svaku pohvalu, krasan je i izdržljiv, no nema tu nešto previše pameti da bi se prozvao najpametnijim roštiljom na svijetu.

Doduše dosad smo pričali o bedastijoj inačici po cijeni od 990 eura čija je cijena, a prema navodu proizvođača, na Kickstarteru 36% jeftinija od one kasnije prodajne cijene.

Postoji i ta najpametnija inačica. Cijena joj je 1 090 eura (uračunatih 38% popusta na Kickstarteru), a koja uz sve nabrojano na bedastoj inačici ima i senzore temperature.

Naime, prema njihovim riječima klasični se, konvencionalni roštilj sastoji od jedne temperaturne zone, dok se njihov sastoji od čak sedam zona, a gdje informacije o temperaturama svake do tih zona dobivate putem priložene aplikacije za pametne telefone.

Time vas aplikacija, doista ne znamo kako, vodi prema savršeno pripremljenom odresku mesa.

Osim toga savršeno pripremljeni roštilj, steak, grill, mesina, kako god to zvali, ipak ovisi isključivo o majstoru koji ga priprema?

IZVORIzvorna objava na Gentleman.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.