007 ELEMENTS je muzej Jamesa Bonda u Austriji

Gentleman.hr

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Kako vam zvuči mogućnost sjedenja u Jaguar C-X75 konceptu na vrhu glečera u Austriji?

Primamljivo. Doduše primamljivo nam zvuči i sjedenje u Jaguaru parkiranom na odmorištu kraj autoceste ispred Tuhobića. No to neće biti potrebno jer naši susjedi osmislili su novu turističku atrakciju u zapadnoj Austriji.

Točnije, muzej Jamesu Bondu je smješten u Söldenu na vrhu glečera i nosi naziv 007 Elements.

Galerije su smještene na visini od 3 050 metara iznad mora te osim zapanjujućih pogleda s vrha nude još nešto što će vam oduzeti dah, a to je pogled u njihovu unutrašnjost.

Jeste li znali da Aston Martin nije jedino vozilo koje je imalo i još uvijek ima simpatije Rogera Moorea, Seana Conneryja, Piercea Brosnana i aktivnog Daniela Craiga? Znali ste. U 9 od 26 filmova o Jamesu Bondu glavni kotač vodio je Jaguar Land Rover, a muzej će u to ime udomiti cijeli vozni park Jaguar Land Rovera iz spomenutih filmova.

Od ostalih vozila posjetitelji će moći uživati u Land Rover Defenderu, Range Rover Sport SVRu, električnom Jaguar I-Paceu kojem smo gledali u filmu Spectru iz 2015. godine. Izložen će biti i Jaguar C-X75 koncept vrijedan 1,5 milijuna dolara kojeg ste mogli gledati u jurnjavi Craiga kroz Rim.

Same galerijske prostore dizajnirao je Neal Callow, umjetnički direktor posljednja tri James Bonda filma tako da vam je osigurano potpuno 007 iskustvo.

Samo da vas ne povede onaj tajni agent u vama, jer za ove jurilice morate imati ipak posebne vozačke vještine, ali i posebnu dozvolu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here